Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel pēc finanšu datu izziņošanas zaudē 8 miljardus no savas vērtības

    Jaunākie raksti

    Intel Corp (INTC.O) pagājušās nedēļas piektdienā izziņoja pēdējā ceturkšņa finanšu rādītājus, kas likuši šaubīties par Intel veiksmīgu darbību datoru procesoru tirgū. Vienlaikus uzņēmuma akcijas nogāzušās par 6.4%, bet pats uzņēmums zaudējis aptuveni 8 miljardus dolāru no savas vērtības.

    Tajā pašā laikā lielāko konkurentu Advanced Micro Devices (AMD.O) un Nvidia (NVDA.O) akciju cenas auga par attiecīgi 0.3% un 2.8%. Tirgus analītiķi šo Intel akciju cenas kritienu nebija gaidījuši.

    Reklāma

    Intel ilgo gadu dominance datoru procesoru tirgū sāk izplēnēt, jā, vēl arvien ir daudz datoru ar Intel procesoriem, bet jaunu datoru tirgū stabili aug AMD pārdošanas apjomi. Tāpat AMD lieliski veicoties ar serveriem paredzēto procesoru pārdošanu. Nevajag arī piemirst, ka pamatīgu rētu Intel ienākumos iecirta Apple, pārejot uz pašu veidotiem M sērijas procesoriem.

    Interesantā kārtā Intel tirgus kapitalizācija (ap 116.2 miljardiem ASV dolāru) ir jau piekāpusies AMD (ap 121.6 milj. USD), ko arī tirgus analītiķi nebija gaidījuši.

    Protams, visiem patīk skaitīt naudu citu maciņos, bet Intel nāksies pamatīgi pasvīst, lai izlīstu no bedres, kur tas ir iekritis pēdējos pāris gadus. Te arī jāpiemin Intel Arc videokartes, kurām nebūt neiet labi. Jo sliktāk ar naudu veicas Intel, jo tuvāk varam nonākt tam, ka Arc videokartes turpmāk vairs netiek veidotas.

    Avotsreuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    31.01.2023 09:11

    Ja akciju cena nogāžas, pats uzņēmums no tā neko nezaudē. Zaudē uzņēmuma akcionāri, kas plāno akcijas pārdot.

    Kursors.lv
    31.01.2023 09:39
    Reply to  Skābene

    Ja zaudē akcionāri, tad zaudētājs ir arī uzņēmums, jo samazinās iespējas turpināt biznesa aktivitātes.

    Skābene
    31.01.2023 11:00

    Par šo lūdzu sīkāk, kā akciju cenas samazināšanās par 6,4% ietekmē Intel iespējas turpināt biznesa aktivitātes? Biržā akciju cenas parasti pieaug pirms dividenžu izmaksas un samazinās pēc dividenžu izmakas, vai pēc paziņojuma, ka dividendes būs mazākā apmērā kā plānots. Tesla gadījumā akciju cenas kritums bija daudz iespaidīgās, bet šie samazināja savu dranduļetu cenas un vēl paspēja palielīties par labiem peļņas rādītājiem, kā rezultātā akciju cena kopš 6.janvāra uzkāpusi no 113$ uz 166$.

    Pēča
    01.02.2023 12:51
    Reply to  Skābene

    Īstermiņā nekādi jo normālas kompanijas nedzīvo no peļņas uz peļņu, jeb ir rezerves, ka pat tur pus gadu vai gadu ienākuma peļņa būs pāris mīnusos, kompanija nenogrims…
    bet ilgtermiņā, ja intels neuzlabos situāciju saks pietrūkt šī rezervju nauda(pamats parasti šim arī ir akcionāru ieguldījums jeb akcijas.)
    Un ja akcionāri tik akcijas ņem ārā un tās pārdod, akciju vērtību tik krītas un ta beigās šis rezervju fonds tukšs…
    Un jāsāk ķerties pie finanšu ietaupījumu līdzekļiem- darbinieku atlaišanām, esošo projektu finansejumu nedošanas un iesaldēšanas u.t.t. tik tālu kamēr kompānija nostabilizejas.

    Bet ja tas aizlaists par tālu un mīnusi ir pārāk lieli un arī pec visiem samazinājumiem kompānija nespēj pelnīt, tad notiek kompānijas sabrukšana jeb pilnīga likvidācija ar visām tās sekām.

    Tas ka tur nostaigā 10-40$ par akciju tie ir tīri ‘spekulacijas’ cipari uz kā ja uztrāpi vari būt veiksmīgs ‘brokeris’ un tad sākt pardot savus kursus ‘kā nopelnīt pirmo miljonu’
    :D Un vēl pelnīt uz citu neveiksminieku reiķina kam nepadevās uztrāpīt īstajā laikā…

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    02.02.2023 17:30
    Reply to  Pēča

    Pēc IPO akcionāri tirgojas ar akcijām savā starpā un uzņēmumu tas īsti neietekmē

    Last edited 1 year ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    nedarata
    31.01.2023 09:21

    Diezgan aktuāla ziņa, jo kā zināms lielākā daļai kursora auditorijai ir intel akcijas.

    Kursors.lv
    31.01.2023 09:29
    Reply to  nedarata

    Kādam noteikti ir. Ziņas būtība gan ir cita – Intel šobrīd iet cauri interesantam vēstures posmam. Patrikam būs ko darīt, lai atkal atgrieztu Intel pie dziesmas.

    karlis
    31.01.2023 13:01

    divburtu, trīsburtu un četrburtu kompānijas tāpat turpinā biezajā segmentā pārdot serverus tikai ar Intel cpu.

    Reklāma