Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel Vācijā būvēs 17 miljardu eiro vērtu pusvadītāju ražotni

    Jaunākie raksti

    Procesoru zīmols Intel paziņojis par jaunām investīcijām Eiropas reģionā, kuras iekļauj 17 miljlardu eiro vērtu jaunu rūpnīcu Vācijā, kā arī 12 miljardu investīcijas, lai paplašinātu esošo Īrijas ražotni.

    Jaunā Vācijas rūpnīca sastāvēs no divām pusvadītāju fabrikām, kurā tiks ražoti nākamās paaudzes “Angstromera” produkti. Ražotnes celtniecība tiks uzsākta 2023. gada pirmajā pusē, ar mērķi to pabeigt 2027. gadā, un tā atradīsies Magdeburgā. Intel pusvadītājus ražos ne tikai savām vajadzībām, bet paredzēts, ka jaunajā rūpnīcā tiks ražotas detaļas Intel Foundry Services klientiem. Jaunā ēka nodrošinās arī 3000 pastāvīgas vakances pēc tās atvēršanas.

    Reklāma

    Papildu tam, Intel investēs 12 miljardus eiro, lai dubultotu Īrijā esošās ražotnes jaunu, kurā tiek ražoti Intel 4 mezgli (angliski node) priekš citām uzņēmuma Eiropas ražotnēm. Kopumā Intel mūsu pasaules daļā gatavojas investēt līdz pat 80 miljardiem eiro, jo plānos ir attīstīt izpētes un attīstības centru Francijā, kā arī būvēt citas saistītās ēkas Itālijā, Polijā un Spānijā.

    Nav aizmirsts par ASV, kur par 20 miljardiem dolāru tiks atjaunota un uzlabota Arizonas štatā esošā ražotne, kā arī par 20 miljardiem tiks celta, iespējams, lielākā procesoru un pusvadītāju ražotne pasaulē. Tā atradīsies Ohaio štatā. Protams, tas nenesīs tūlītējus rezultātus, tomēr saskaroties ar šī brīža pusvadītāju iztrūkumu, to varētu novērst nākotnē. Arī Samsung un TSMC paziņojuši par saviem plāniem atvērt jaunas ražotnes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma