Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel iegulda 20 miljardus ASV dolāru pusvadītāju produktu ražotnē, konkurēs ar TSMC un Samsung

    Jaunākie raksti

    Šajā nedēļā uzņēmums Intel prezentēja savus nākotnes plānus īpašā “Engineering the Future” pasākumā, kas, protams, notika attālināti. Kā viena no svarīgākajām ziņām bija tā, ka Intel gatavojas investēt 20 miljardus dolāru pusvadītāju ražošanā, lai ražotu citu uzņēmumu procesorus.

    Koronavīrusa pandēmija īpaši izgaismoja to, cik šobrīd ir ierobežoti resursi un jaudas, lai saražotu dažāda veida elektroniskās ierīces, līdz ar to Intel ir izvēlējies veikt liela apmēra investīcijas, lai konkurētu ar tādiem uzņēmumiem kā TSMC un Samsung. Jau šobrīd ir skaidrs, ka šie divi ražotāji nevar apkalpot visus klientus, un Intel tirgū saredz iespējas sev. Tik pat labi tā varētu būt Apple ARM procesoru ražošana, par ko parādījušās ziņas šajā nedēļā.

    Investīciju rezultātā tiks radītas divas jaunas rūpnīcas Arizonas štatā, un tās apgādās gan Amerikas, gan Eiropas tirgus. Protams, Intel centīsies uzlabot pašu ražošanas procesu un iepakošanas, lai sniegtu labāko servisu saviem potenciālajiem klientiem, kā arī nodrošinātu augstas ražošanas jaudas. Skatoties nākotnes kontekstā, tad dažādu procesoru ražošanas bizness uzņems tikai apgriezienus, līdz 2025. gada sasniedzot 100 miljardu dolāru lielu tirgus vērtību.

    Intel interesēs varētu būt sniegt savus ražošanas pakalpojumu tādiem uzņēmumiem, kā Apple, Qualcomm, AMD un Nvidia. Tiesa, jau šobrīd ir skaidrs, ka šo rūpnīcu izveidošanas process nenoritēs tik ātri, un noteikti nav sagaidāms, ka Intel spēs apkalpot klientus jau šogad, bet pēc pāris gadiem tas ļaus nozarei kopumā virzīties ātrāk uz priekšu.

    AvotsKitguru
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    26.03.2021 23:29

    No pusvadītāju piegāžu problēmām šobrīd varam secināt ka rietumu pusvadītāju ražošanas kompāniju menedžments alkatības dēļ outsourcējot visu ražošanu uz dažām Āzijas valstīm, paši sev iešāvuši kājā. Tagad no tā cieš visi. Ja kritiski svarīgos pusvadītājus ražotu katrā kontinentā, būtu daudz mazāks čakars.

    digitalk
    28.03.2021 00:08

    nez kā intelam veiksies, ja savās tagadējās rūpnīcās tikai neveiksmīgi bakstās ap 7 nm un, tikko piemin TSMC, tā visiem stāsta ka “vīnogas vēl zaļas” ;)

    Reklāma