Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” tomēr neiegādāsies “iRobot”

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka “Amazon” sapnis par 1,4 miljardiem ASV dolāru iegādāties robotputekļsūcēju ražotāju “iRobot” ir izsapņots. Abi uzņēmumi nupat paziņojuši, ka ir atcelta plānotā apvienošanās. Lai gan skaidri tas nav norādīts, visticamāk, lēmums pieņemts, nesaņemot Eiropas Savienības (ES) regulatora apstiprinājumu.

    “Amazon” 2022. gada augustā paziņoja par plāniem iegādāties “iRobot”, taču jau pašā sākumā saskarās ar Eiropas pretestību. Eiropas Komisija pērnā gada jūlijā oficiāli paziņoja, ka izskata 1,4 miljardu dolāru darījumu, savukārt novembrī pauda oficiālas bažas par tā iespējamo ietekmi uz konkurenci.

    Reklāma

    Lai arī gan “Amazon”, gan “iRobot” savos paziņojumos īpaši neuzsvēra ES spiedienu, tas, iespējams, ir galvenais iemesls, kāpēc darījums nevar notikt. Abi uzņēmumi nolēma labāk pārtraukt sarunas par apvienošanos, nevis pielāgoties izmaiņām un padarīt to visu tīkamāku regulatoriem.

    Līdztekus ziņai par darījuma neturpināšanu ar “Amazon” “iRobot” arī paziņoja par ievērojamiem darbinieku atlaišanas plāniem. Uzņēmums atklājis, ka plāno atbrīvot no darba ap 350 darbinieku, kas ir gandrīz trešdaļa no kopējā darbaspēka. Arī “iRobot” dibinātājs, priekšsēdētājs un izpilddirektors Kolins Engls (Colin Angle) paziņojis, ka pamet darbu šajā uzņēmumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma