Web Analytics
More
    Reklāma

    Rīgas Stradiņa universitāte virza mākslīgā intelekta izmantošanu augstskolās

    Jaunākie raksti

    Pirms dažām dienām jau rakstījām, ka uzņēmums “OpenAI” izveidojis partnerību ar Arizonas Štata universitāti par mākslīgā intelekta (MI) čatbota “ChatGPT” izmantošanu augstākajā izglītībā. Vienlaikus arī mazā Latvija neatpaliek no šīs tehnoloģijas integrēšanas studiju procesā. Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) paziņojusi, ka izstrādā Latvijā pirmās vadlīnijas MI izmantošanai augstskolās.

    RSU paziņojusi, ka tās Pedagoģiskās izaugsmes centra eksperti izstrādājuši docētājiem domātas vadlīnijas “Mākslīgais intelekts augstākajā izglītībā“. Būtiski, ka tas ir pirmais šāda veida izdevums Latvijā. Tajā raksturota pieeja MI izmantošanai studiju procesā, balstoties uz izglītības pētniekiem, pasaulē vadošo universitāšu profesoruiem un RSU pedgoģisko praksi. RSU skaidro, ka šo vadlīniju mērķis ir dot praktiskus ieteikumus docētājiem un studentiem MI izmantošanai, ierobežošanai un lietošanas apguvei studiju procesā.

    Reklāma

    Vadlīnijas sniegs ieskatu ģeneratīvā MI un dažādos analītikas risinājumos, digitālo palīgu izmantošanā studiju procesā un citu MI rīku pielietojumā augstākās izglītības apguvē. Šis RSU izstrādātais materiāls ļaus studentiem labāk sagatavoties profesionālajai videi, kurā arvien straujāk ienāk MI tehnoloģija. Savukārt docētājiem šīs vadlīnijas kalpos kā palīgs studiju kursu plānošanai un satura izstrādei. Tās būs arī kā pamudinājums uzdrīkstēties izmantot MI rīkus un dalīties pieredzē ar to.

    RSU uzsver, ka šīs vadlīnijas ik pa laikam tiks papildinātas, sekojot līdzi turpmākai mākslīgā intelekta attīstībai. Ar pašu materiālu var iepazīties šeit.

    Avotsrsu.lv
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma