Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” ļaus lietotājiem Eiropā izmantot virkni pakalpojumu bez “Facebook” konta

    Jaunākie raksti

    Šī gada 6. martā Eiropas Savienībā (ES) oficiāli stāsies spēkā jaunais Digitālo tirgu likums, kas daudziem tehnoloģiju milžiem un tiešsaistes platformām paredz īstenot izmaiņas pakalpojumu darbībā ar mērķi nodrošināt godīgu konkurenci. Šis likums attieksies arī uz “Meta“, kas paziņojusi, ka lietotāji ES varēs izmantot virkni uzņēmuma pakalpojumu bez vajadzības kopīgot informāciju “Facebook” un “Instagram”. Jaunās izmaiņas būs aktuālas “Meta” lietotājiem ES, Eiropas Ekonomikas zonā un Šveicē.

    Jaunās izmaiņas realitātē izskatīsies tā, ka lietotāji, piemēram, varēs izmantot ziņapmaiņas servisu “Messenger” kā atsevišķu pakalpojumu, bez “Facebook” konta. Tāpat lietotājiem būs iespēja atsaistīt savus “Instagram” un “Facebook” kontus.

    Reklāma

    Arī “Facebook Marketplace” un “Facebook Gaming” lietotāji Eiropā varēs izmantot šos pakalpojumus bez sava “Facebook” konta. Vienlaikus “Meta” brīdina, ka abos gadījumos samazināsies pakalpojumu funkcionalitāte. Piemēram, ja izmanto “Marketplace” bez “Facebook” konta, saziņa starp pircēju un pārdevēju notiks caur e-pastu, nevis “Facebook Messenger”. Savukārt “Facebook Gaming” lietotājiem, kuri atsaistīs savu “Facebook” kontu, būs piekļuve tikai viena spēlētāja spēlēm.

    Jāpiezīmē, ka šie “Meta” jaunumi seko “Google” paziņojumam, ka Digitālo tirgu likuma ietvaros lietotājiem Eiropā būs iespēja pārtraukt datu koplietošanu starp tādiem pakalpojumiem kā “Search”, “Youtube”, “Google Maps” un “Chrome”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma