Web Analytics
More
    Reklāma

    Mākslīgā intelekta lietošanai Windows datoros būs nepieciešama vismaz 16GB operatīvā atmiņa

    Jaunākie raksti

    2024. gads noteikti iezīmēsies kā mākslīgā intelekta gads ne tikai viedtālruņu jomā, bet arī datoru jomā, uz ko norāda dažādi Windows centieni. Tā kā Windows operētājsistēma ir ļoti populāra, tā nosaka arī nepieciešamo komponenšu jaudu.

    Tas nozīmē, ka lai darbinātu Windows paredzētās mākslīgā intelekta iespējas būs nepieciešama paša datora jauda, proti, minimālās prasības būs 16GB operatīvā atmiņa. Microsoft plānos visiem lietotājiem ir piedāvāt Copilot mākslīgā intelekta palīdzību, kā arī portatīvos datorus aprīkot ar speciālu taustiņu, kas nekavējoties izsauks Copilot.

    Reklāma

    Protams, daļa mākslīgā intelekta funkciju tiek veiktas mākoņdatošanas risinājumos, tomēr daļa tiek veiktas, izmantojot datora pieejamo jaudu. Viena no galvenajām lietām ir NPU (angliski Neural Processing Unit), ar kuru aprīkoti jaunākie Intel un AMD Ryzen procesori, šādu darbu veikšanu. Taču tik pat svarīga ir atmiņa, jo lielie valodu modeļi (angliski LLM) balstās uz liela apjoma teksta apstrādi, un šeit talkā nāks operatīvā atmiņa.

    Microsoft ir noteicis, ka 16GB RAM būs tikai minimums, līdz ar to varam sagaidīt, ka biznesa vidē, balstoties uz darba pienākumiem un iespējām, varētu biežāk parādīties datori ar 32GB un 64GB izmēra operatīvo atmiņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    20.01.2024 15:57

    Labak atdosu lieko datora atminu spelem.

    Pēča
    22.01.2024 08:03

    Interesanti vai šis strādās tikpat ”labi” kā kortana, ka atbalstīja dažas valstis un atpazina tik aptuveni 5 valodas… Ārpus šīm valstīm šī ūber fīča bija totāli nederīga. :D

    Reklāma