Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford 2025. gadā ar Raptor zīmolu piedalīsies Dakaras rallijreidā

    Jaunākie raksti

    Ford pēdējā laikā arvien nopietnāk ķēries klāt dažādiem autosporta projektiem – ražotājs attīsta dažādas jaunas lietas gan vietējām sacensībām ASV, gan plāno startus globālos sacīkšu seriālos, proti, Ford sadarbībā ar Red Bull F1 komandu sākuši attīstīt jaunos Pirmās Formulas jaudas agregātus, bet nākamgad kompānija plāno piedalīties leģendārajā bezceļu rallijreidā ar veco “Dakāras” zīmolu, kas šobrīd norisināsies Saūda Arābijas tuksneša smiltīs, izmantojot Raptor zīmolu.

    Pirmo ieskatu topošajā sacīkšu auto sniegusi “Ford Performance” nodaļa sezonas atklāšanas pasākumā. Ford šajās sacīkstēs piedalās jau šogad, izmantojot uz Ranger bāzes tapušu mašīnu, bet jauno auto kopīgi izstrādā “Ford Performance” un britu komanda M-Sport, kas pazīstama kā ilggadējais Ford sadarbības partneris pasaules rallija čempionātā. Mašīna tiek būvēta speciāli šim pasākumam, kas skaidri liek noprast, ka tā nebūs bāzēta esošajos sērijveida auto. Ar šo auto paredzēts piedalīties “T1” kategorijā, kas paredzēta dažādiem prototipiem un galvenais ir atbilst noteiktajiem drošības noteikumiem – tādas lietas kā jaudas agregāts ir pašu dalībnieku pārziņā, tiesa, ar zināmiem ierobežojumiem. Šīs klases un vairāku apakšklašu mašīnas parasti ir ātrākās Dakārā.

    Reklāma

    Plašāka informācija par jauno Ford rallijreidu mašīnu būs pieejama nākamo mēnešu laikā. Zināms, ka nākamā gada sacensībās plāno piedalīties Dacia, kas arī startēs šajā pašā klasē, turklāt rumāņi nejoko – pie mašīnas stūres sēdēs leģendārais Sebastjans Lēbs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma