Web Analytics
More
    Reklāma

    Neste slēdz visus “Easy Deli” pašapkalpošanās veikalus Latvijā

    Jaunākie raksti

    Degvielas uzpildes staciju tīkla Neste pārstāvji apstiprinājuši, ka Latvijā tiek slēgti visi “Easy Deli” pašapkalpošanas veikali. To sarunā ar “Delfi Bizness” atklājis “Neste Latvija” valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis.

    Pirmais šāda veida veikals Latvijā tika atklāts 2021. gada jūlijā, uzņēmuma pārstāvjiem skaidrojot, ka kopējais investīciju apjoms šī jaunā koncepta veikala ieviešanā bija 500 000 eiro. Divu gadu laikā Neste atvēra kopumā piecus šādus pašapkalpošanās veikalus iekš savu uzpildes staciju teritorijas – Rīgā, Salaspilī, Ogrē un Tīnūžos.

    Reklāma

    Beiziķis intervijā norāda, ka pilnībā automatizētu veikalu koncepts nav attaisnojis uz sevi liktās cerības, tāpēc pieņemts lēmums tos slēgt. Jau pavisam drīz veikalu apkalpošanu uzsāks jauns operators, par ko tiks ziņots atsevišķi, skaidro Neste Latvija valdes priekšsēdetājs. Arī Kursors izmēģināja šo Neste piedāvāto iespēju, bet, kā mums gāja, lasi šeit.

    Iepazīstamies ar Latvijā pirmo Neste Easy Deli pašapkalpošanās veikalu

    AvotsDelfi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    39 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    10.01.2024 10:37

    Būtu labāk WC ieviesuši! ;)

    Padomā
    10.01.2024 17:48
    Reply to  Skābene

    Kādā sakarā? Kāpēc pats neesi atvēris toleti? Uzņēmums nenodarbojās ar labdarību. Loģiski!

    Skābene
    11.01.2024 08:22
    Reply to  Padomā

    Esi aizdomājies, kāpēc cilvēki piestāj Cirkulī? Visi zina, ka tur ir pieejama tualete, nu un ja jau reiz piestāji, un ej uz WC caur bodi, tad atkal pagrāb kafiju un kādu maizīti! Tā tas bizness ir iekārtots!
    90tajos gados visos Poļu DUS WC bija par maksu. Šodien Polijā jebkurā DUS var apmeklēt WC bez maksas. Kāpēc?

    Alberts Kviesis
    10.01.2024 22:39
    Reply to  Skābene

    Atnācu pieminēt normālu, automatizētu publiskās WC konceptu, kas atrodas 11.Novembra/Bīskapa gātes krustojumā, bet par pārsteigumu uzgāju Rīgā publisku, divpusēju WC ar 7+4 kabīnēm Jaunielā, aiz RTU galvenās ēkas. Kopš kura laika tāda tur atrodas? Šis bija īsts jaunums, īpaši, ka piekļūt tai nav galīgi ērti (ne jēgā aiziet, ne piebraukt – iepretim Ezītis miglā)

    ezgg
    11.01.2024 12:35

    Tas tur stāv kādus gadus 10.

    Martins Martins
    10.01.2024 10:40

    Hm, un jaunajam operatoram šie veikali attaisnos cerības? Ko tad Neste darīja nepareizi, ka viņiem pašiem neattaisnoja?

    Usinss
    10.01.2024 11:00

    Noteikti būs pieejama šmiga, jo likumu jau neatcēla, ka online nevar pirkt alkoholu

    asd
    10.01.2024 12:16
    Reply to  Usinss

    Ko nozīmē online? Šajā veikalā bija iespēja ar lietotni atvērt durvis, pēc tam pats saliki visu grozā , pie kases noskanēji, samaksāji. Tur nebija online pirkuma uz ko attiektos tas šmigas likums..

    Dainis
    10.01.2024 15:53
    Reply to  asd

    Tur tā līdzība tāda, ka klātienē nav cilvēks, kurš varētu apstriprināt vecumu, tāpat kā iepērkoties internetā

    Slais
    11.01.2024 11:28
    Reply to  asd

    Kāds online šmigas likums? Bolftfood taču piedāvā pasūtīt visu ko vēlies, izņemot narkotikas, ieročus un meitenes.😀

    Juris
    10.01.2024 11:18

    Tajos DUS veikaliņos tik iegriežos, ja pa ceļam ir savajadzējies atliet, tā kā nestē nav wc, tad tur neapstājos.
    Vienreiz biju iegājis tai būdā paskatīties, nesapratu konceptu. Visu to pašu var izvietot āra aparātā, tikpat labi varu kafiju paņemt tur un gaidīt svaigā gaisā, nevis mazā būdā.

    Last edited 3 months ago by Juris
    Ivis
    10.01.2024 11:25
    Reply to  Juris

    Pateikšu noslēpumu, Deli veikalos nav paredzēts atliet nekur. Iespējams tas arī ir iemesls, kādēļ šos veikalus klapē ciet, kāds regulāri tos piemīza :D
    Būdā produkcija nesalīs un nesasals, aparātā visu sortimentu nesaliksi.

    Kursors.lv
    10.01.2024 11:33
    Reply to  Ivis

    Tur blakus bija WC būdiņas. Pašā veikaliņā gan čurāt nevajag.

    Skābene
    11.01.2024 08:26

    Kad pretī SPICEI parādījās tā būda, sākumā nopriecājos, ka būs WC. Apstaigāju riņī apkārt un nekādu WC būdiņu neatradu, nācās braukt uz MC Dolnaldu, pie reizes noēst kādu burgeri.

    Kursors.lv
    11.01.2024 08:35
    Reply to  Skābene

    Tiešām nebija būdas sānā uz kapu pusi? Tīnužu Nestē pie Easy Deli bija zilā būda sānā.

    Pēča
    10.01.2024 13:48
    Reply to  Juris

    Ja nebrauc gluži nakts peklē, bet gan darba laikā, tad jebkurā nestes narvesenā ir WC.

    Bet ja braukā pa naktīm, tad īstu problēmu nav nokārtoties mežā jo tas viss ir ‘bioloģiski noārdāms’ ;) Protams ja arī papīrs tiek izmantots ‘bio’

    Last edited 3 months ago by Pēča
    Padomā
    10.01.2024 17:51
    Reply to  Juris

    Juri, bevienu neinteresē tavs viedoklis. Tu arī nevari atļauties daudz ko citu, bet tas nenozīmē ka nevienam to nevajag. Nēesiet kā Juris.

    ezgg
    11.01.2024 12:40
    Reply to  Juris

    Izvēlēties, kur liet degvielu spriežot pēc WC pieejamības ir tas pats, kā izvēlēties pasta nodaļu pēc foršākās tantes aiz letes.

    Taksofons
    10.01.2024 12:34

    Heh, Neste māk tirgot tikai degvielu. Pasen bija Nestēs Nestes veikali – tikai, kas vēl tajās vietās ir, jau kādas 2x mainījuši īpašniekus.

    assasa
    10.01.2024 13:33

    Domāju, ka sortiments bija tas, kas noteica “pircēju negatavību Baltijā un Skandināvijā”. Narvessen tirgos šmigu, cigaretes un hotdogus, arī WC, tad būdas būs apmeklētas.
    Ar dārgām ilgspēlējošām bulciņām nevar nosegt būdas izmaksas

    Pēča
    10.01.2024 13:45

    Nu sorry ja preču sortimentu cenas ir kā lidmasīnā, tad nav brīnums, ka aizklopējās….

    Vienu reizi biju, prasta topmaize kura veikalos maksā 2-3€, šajā iestādē 4-6€, 0.5L kolas pudele 2€ u.t.t…..(un tas bija 2 vai 3 gadi atpakaļ, ka vēl nebija esoša inflācija) Kamdēļ bija vajadzīgs tāds nereālākais uzcenojums ja nav jāalgo darbinieki u.t.t.?!????
    Gan jau, ka gribēja noraut ‘fikso piķi’ neviens tā īsti deļ tām cenām negāja, tagad beidzot aizklopēja projektu un raud, ka tirgus neesot gatavs… NĒ! drīzak sūdīgs menedžements!!!! ;)

    Iegāju, apskatījos, izgāju vairs neatgriezos, domāju ka arī pārejiem līdzīgs stāsts. Būtu adekvātas ‘veikala’ līmeņa cenas, tad jau būtu normāli un būtu bijis pieprasīts, bet kārtējo reizi latviešu biznesa mantkārība ņēma virsroku.

    Last edited 3 months ago by Pēča
    Pēča
    10.01.2024 14:16
    Reply to  Pēča

    P.s. vēl ko var gribēt no eiropas alkoholiķu lielvalsts (jau kuro nto gadu esam top1 alko gada patēriņā Eiropā)

    Ja vien nebūs alko un cīgas, tad šādi kioski neizdzīvo ilgi.

    Bet ja būtu šādā pašapkalposanās konceptā šāda sadaļa, tad visticamāk, ka būtu jaalgo ka visās šajās būdās kāds apsargs fiziski uz vietas 24/7 sēž un uzrauga.

    Savādāk no mūsu labā dzīves līmeņa, ātri vien visu šmigu un cīgas izzags un po ka kameras vai ieeja tik ar karti, ja ir tāds mērķis tad vienmēr atradīs kā iegūt…

    Tā pat kā ar carsharing un cilvēkiem kas brauc bez tiesībām, vai pat sīkajiem kuri nopērk profilus, pa pārdesmit eiro un braukā bēdu nezinot… ;)

    Un mums valstī jau nevajagot stingrākus alko ierobežojumus… Nēēē… Tautai noteikti nav problēma, kad apsteidzam alko patēriņā tādas valstis kur iedzīvotāju skaits ir 5x, 10x un pat 15x lielāks. :D :D :D

    Last edited 3 months ago by Pēča
    Robčiks
    10.01.2024 18:25
    Reply to  Pēča

    Alkohols Latvijā ir liela problēma, ar kuru deputāti nu nekādi negrib cīnīties.
    Palielināt nodokļus, valsts monopolizē tirdzniecību un samazina alko tirdzniecibas laiku , palielina algas policistiem, kas uzrauga nelegālo tirgu.
    Līdzīgi notiek Skandināvijā.

    Sergejs
    11.01.2024 10:28
    Reply to  Robčiks

    Daudzkur jau ir mēģinājuši “cīnīties”, cīņas paraugstunda varētu būt ASV ar slaveno “sauso likumu” kas rezultējās pagrīdes biznesa uzplaukumā un dzēra vēl vairāk. Kam lemts nodzerties tas nepakārsies, turklāt aizliegtais auglis ir krietni pievilcīgāks.

    Rudolfs
    11.01.2024 12:24
    Reply to  Sergejs

    Vajag sākt ar to pašu ko Lietuvā. Viņiem jau pēc gada visi rādītāji uzlabojās. Nekādu sauso likumu nevajag ieviest.

    Sergejs
    11.01.2024 12:50
    Reply to  Rudolfs

    Statistikas rezultāti ir stipri atkarīgi no:
    1. Kāds ir skaitļošanas mērķis (uz kuru pusi jāpavelk deķis)
    2. Kur skaita (aptauja pie ministru kabineta durvīm un pie hrusčovkas kāpņu telpas par apmierinātību ar dzīvi varētu dot dažādus rezultātus)
    3. Skaitīšanas metodes un izpildītāju pieturēšanās pie tās

    P.S. Alkoholismu un jēgas pārkošanu neatbalstu, bet labprāt pats pa laikam vakarā izmalkoju ap 30g laba ruma vai konjaka. Papildus ierobežošana var vienīgi tādus kā es ietekmēt (respektīvi likt spļaudīties ka nevar normāli savu ikmēneša ruma pudeli mierīgi nopirkt kad sagribās), tiem kam trubass deg ir zināmas točkas kur paņemt (kas arī tad uzlabo to statistiku, kura uzskaita oficiāli nopirkto) vai banāli 2×0.7 vietā uzreiz ņems 3×1.0 lai nepietrūktu

    Pēča
    11.01.2024 14:42
    Reply to  Sergejs

    ATTOPIES!!!!! Kad tad bija šis ‘sausais likums?’ Pateikšu priekšā PIRMS VAIRAK KĀ SIMTS GADIEM, jeb 1920tajos. Tad ‘policijas’ darbs bija ļoti korumpēts, necaurspīdīgs un tendēts uz mafiju- ja ko iebildi, tevi novāca un iemeta upē…. Tie bija PAVISAM CITI laiki! Tieši tāpēc ‘sausais likums’ ATGĀDINĀSU VĒLREIZ 1920 GADĀ nofeiloja. Tā teikt likums bija, bet nebija rīku kā to efektīvi izkontrolēt tādejadi to vienkarsi nevarēja izdarīt un visi turpināja dzert un uzdzīvot mafijas bāros. Identiski tas pats arī notika PSRS laikā, kas arī ap tiem pašiem gadiem izdomāja ieviest ‘sauso likumu’ – uz ko parasti arī vietējie atsaucas, ka jau mūsu platuma grādos arī meģinaja ierobežot, bet tad ik uz stūra savairojās ‘točkas’ ar apšaubāmu spirtu un tas galā bija vēl sliktāk… (Točkas piesedza mafija, mafija atpirkās miličiem, tādejādi pa lielam neaiztika) VAIRS NAV TIE LAIKI!!!!!! ;) Bet par cik tabaka un alko akcīze ir viena no galvenajām valsts kases un budžeta pildītājām un tauta arī uzreiz asi bļauj par mazako, kas saistīts ar iemīļoto ninnīti, tad lēmēji vienkārši šo segmentu neuzdrošinās aiztikt, jo bail, ka nolinčos. Kaut pēdejo desmit gadu dati pagalam bēdīgi un principā tauta ar vien vairāk vienkārši nodzeras. P.S. Protams vienkāŗsi brutāli nogriežot šo, tas kļūs par… Read more »

    Last edited 3 months ago by Pēča
    Slais
    11.01.2024 15:12
    Reply to  Pēča

    Man jau šķiet, ka droši var mest visus 100% alko un cigarešu cenai pa virsu, nu pabļaustīties niknākie alkāni un būs miers. Tie kuri dažkārt iedzer uz svētkiem, vai kā citādi, tiem būs vienalga. Varbūt vel jauniešiem nepatiks.
    Katrā ziņā vismaz šobrīd pamazām izplatās tāds trends, vairāk gan pēdējo Mileniāļu ziņā, ja pērc alkaholu, vai kaut ko pīpējamu – esi lohs. Zinu cilvēkus 30+ kuriem reāli kauns pirkt alkaholu un cigaretes, manuprāt ļoti labs trends. :D

    Sergejs
    11.01.2024 16:56
    Reply to  Slais

    Kā tad, vienīgi varbūt ja pērc cigaretes nevis veipu tad esi lohs. A tā nevelk mutē ja ne cigu tad veipu retais jaunietis. Tas ir tas ko es redzu uz ielām sev apkārt, iespējams esam dažādās pasaulēs
    P.S. Esmu to pīpi atmetis jau gadus 10, līdz ar to uzskatu ka Altria un Philip Morris uzsauc man ikmēneša maksājumus par jaunu automobīli😁
    Kopējai sociāli-ekonomiskai situācijai valstī ir krietni jāuzlabojas, tad arī mazāk dzers jo neprasīsies apdullināties.
    Kļūstot oficiālai šmigai pārāk dārgai tā tiks aizstāta ar kontrabandu vai pašdzīto mantu.
    A, ir arī cilvēki kam bail (kauns) vispār uz ielas iziet, šķiet agarofobija saucās.

    Robčiks
    11.01.2024 17:26
    Reply to  Pēča

    Akcīzi ik pa brīdim palielina, bet viņa nepalielinās proporcionāli vidējai algai un cena veikalā nemainās.
    Ja veikalā 1L Jāni staigātāju vai smirnovu var nopirkt par aptuveni 15 eiro, tas tas ir ļoti lēti. Tādas cenas bija gadus 10-15 atpakaļ, bet algas bijas x kārtas mazākas.
    Cik tagad maksā kafija un burgers maķītī vai narvesenā un cik maksā 0,7L stiprais alko? Vai vēl labāk salīdzināt ar vienu braukšanas biļetes cenu tramvajā. Cik braucieni sanāk par 0,7L?
    Līdz ar to teikt, ka nedrīkst paaugstināt akcīzi, ir kaitniecība.

    Liepu kaspars
    11.01.2024 23:31
    Reply to  Pēča

    Tak ej dirst, kontroletaj. Gan jau esi viens no tiem, kam skauž, ka cilvēki izvēlas lielas iekšdedzes dzinēja mašīnas ar lielu motoru, jo viņiem vienkārši tādas patīk. Skaties, ka sausā likuma laikos Latvijā, pats neattaptos mašīnas bagāžniekā vienā virziena uz mežu ;)

    Skābene
    11.01.2024 08:29
    Reply to  Pēča

    Kāpēc alkonauteram brauktu uz DUS pēc šmigas, ja 100 metrus tālāk ir ALKO -OUTLET? :D

    grh
    10.01.2024 15:22
    Reply to  Pēča

    Precīzi. Tas ko viņi nesaprot, ka mūsu vidusslānis nav tik turīgs, lai varētu atļauties pirkt dārgu pārtiku un “ietaupīt” laiku, nebraucot uz parasto veikalu. Ja vien tās Neste nebija kilometriem no parastā veikala, tad pievienotā vērtība tur priekš mūsu sabiedrības bija nulle. Tiem, kuriem laiks ir ļoti dārgs un dārgākas cenas nesatrauc, tie uz nesti nebrauc un iespējams paši nemaz savus auto neuzpilda. Tiem sen jau mājās ir visa paika. Tāpēc tāds CircleK/Virši ir daudz pateicīgāks formāts, jo uzpildies, pieej pie kases un samaksā. Nav jādomā, jāpīkstina pašam kaut kas. Es neredzu jēgu šiem veikaliem īsti.

    davix
    11.01.2024 09:42
    Reply to  Pēča

    Piekrītu, ka ir apsurdi visu automatizēt, atteikties no pārdevējiem, ieviest pašapkalpošanos un vienlaicīgi par šo visu prasīt nevis mazāku cenu, kas liktos loģiski, bet tieši pretēji uzcenot dubultā, tikai par to vien cik viss ir forši automatizēts. Nē, tā neies cauri. Konveijera/automatizētai sistēmai jānodrošina zemākas cenas – un punkts. Šie pusmenedžerīši cenšas noraust lielo piķi uz cilvēku sajūsmu par automatizāciju vai piekarināto “ilgtspējas” birku. Ok, vienu reizi var pamēģināt un viss.

    Alberts Kviesis
    10.01.2024 22:26

    Jau kādu laiku skatījos uz Neste Deli kā uz dekorāciju uzpildes stacijas laukumā. Kādu retu reizi redzēju jauniešus tur mēģinām tikt iekšā, bet tie tā arī nesaprata, kā piekļūt čaukstošajai paikai. Dzīvas būtnes tur nemanīju ne reizi, lai gan esmu Neste pastāvīgais klients un leju tikai tur.. kaut kāds sūdīgs koncepts bez kvalitatīvas, iepriekšējas izpētes

    Slais
    11.01.2024 11:33

    Es arī tikai nestē pildos, un arī ne reizi tajās būdās nevienu neesmu redzējis, pats gan nemēģināju tur iekļūt.

    Biteme
    11.01.2024 10:55

    Latvijā DUS konceptbodei jābūt vienkāršākai un ērtāk izmantojamai. Ielej degvielu, tad ar kloķi uz pistoles pārslēdz no “degviela” uz “kafija” vai “smūtijs” un ielaid traukā, cik vajag. Nekādu lieku kustību un beigās viss vienā čekā. Ja cilvēks ņem tikai dzērienu bez degvielas, tad +10% uzcenojums, savukārt ja uzpilda degvielu vairāk par 50 litriem, tad beigās kafija par velti.

    Krotow
    11.01.2024 15:25
    Reply to  Biteme

    Galvenais nesajaukt secību :D

    īsi dēļi
    20.01.2024 13:57

    WC ari bus piesaistas aplikacijai jo dati ir 21.gs zelts. Pakalpojums bija jēls un pusgatavs, lasot google play to 10000+ neste aplikacijas lietotaju atsauksmes par problēmām pat lejot degvielu ir saprotams ka varbutiba ka no 66 DUS kads atradīsies pie ta veikala un vel nopirks deli ir tikpat liela ka airBaltic bitcoin biletes pirkšana

    tas digitālās ķēdes ir tik samocīti garas un nobeidz pat vislabākos nodomus

    Reklāma