Web Analytics
More
    Reklāma

    “Xreal” prezentē “Air 2 Ultra” papildinātās realitātes brilles un naivi cer konkurēt ar “Apple Vision Pro”

    Jaunākie raksti

    Papildinātās realitātes (Augmented reality – AR) ierīču izstrādātājs “Xreal” jau iepriekš izcēlies ar savām AR brillēm, pērn palaižot tirgū 399 USD vērto “Air 2” modeli. Tikmēr tehnoloģiju izstādē “CES 2024” uzņēmums prezentē savas nākamās paaudzes AR brilles “Air 2 Ultra”, kas konkurēs ar “Apple Vision Pro” un “Meta Quest 3“.

    699 USD vērtās “Air 2 Ultra”, kuras izstrādātāji var pasūtīt jau šodien, ir krietni advancētākas par iepriekšējo modeli un specifikāciju ziņā pretendē stāvēt blakus “Apple” un “Meta” AR brillēm. “Air 2 Ultra” domātas ne tikai, piemēram, spēļu spēlēšanai jaunā līmenī. “Xreal” cer, ka izstrādātāji tās izmantos pilnvērtīgi, piemēram, AR lietotņu palaišanai.

    Reklāma

    “Xreal” piedāvā “Air 2 Ultra” kā pilnvērtīgu “telpiskās skaitļošanas” ierīci. Līdzīgi kā pārējās “Air” sērijas brilles, arī šīs lietotāja acu priekšā projicē peldošu attēlu. Tām ir pievienotas divas 3D kameras, pa vienai katrā briļļu pusē, kas var kartēt lietotāja vidi un iespējot īpašas funkcijas, piemēram, roku izsekošanu un veikt dažādas darbības ar žestu palīdzību. Tas dod iespēju izstrādātājiem izveidot lietotnes, kas apvieno fizisko un digitālo telpu.

    Runājot par tehnisko specifikāciju, “Air 2 Ultra” piedāvā 52 grādu redzes lauku, līdz 500 nitu spilgtumu. Tās aprīkotas “Qualcomm Snapdragon” procesoru, 1080p displeju katrai acij un piedāvā 120 Hz atsvaidzi. “Air 2 Ultra” ir mazliet smagākas par iepriekšējo paaudzi un sver 80 gramus. Brilles var savienot “Android”, “macOS” un “Windows” iekārtām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivis
    09.01.2024 11:09

    Cik tendencioza piezīme virsrakstā – “naivi cer” :D

    Flare
    09.01.2024 12:36
    Reply to  Ivis

    Nez kāda zīmola telefons ir raksta autorei… :D

    Kursors.lv
    09.01.2024 19:08
    Reply to  Flare

    To virsrakstu pielaboju es, lai tas vairāk atbilst realitātei. Un es ikdienā lietoju vecu iPhone.

    Ivis
    10.01.2024 08:37

    Tātad sieviešu raksti jāpielabo un tās dzīvo atrauti no realitātes? :D

    Kursors.lv
    10.01.2024 08:48
    Reply to  Ivis

    Nē, vienkārši dažkārt gribas būt tiešākam un asākam tur, kur tas šķiet iederīgi.

    Karlis
    10.01.2024 09:20

    Pašam labot cita kļūdas nav smalkjūtīgi. Ļaujiet mums pašiem to.

    geksis
    10.01.2024 10:22

    kur rakstā ir pamatojums šādam apgalvojumam virsrakstā?

    Kursors.lv
    10.01.2024 10:25
    Reply to  geksis

    Kāpēc rakstā būtu jābūt kaut kādam pamatojumam? Šo diskusiju varam mēģināt izvērst tepat komentāros. Kādi pamatojumi tev nāk prātā šajā sakarā un kāpēc tu domā, ka šādai ne pārāk lielai ķīniešu kompānijai (kam gan ir pieredze jomā) ir vispār kaut mazākās cerības veiksmīgi konkurēt pret Apple (ekosistēmu)?

    geksis
    10.01.2024 10:34

    tāpēc, ka man nav ne mazākās informācijas ne par apple ne par šo produktu un es cerēju, ka vismaz rakstā būs pamatots, kāpēc ir naivi cerēt konkurēt ar pārcenota brenda produkciju

    Kursors.lv
    10.01.2024 10:44
    Reply to  geksis

    Kurš ir pārcenots brends un kas liek domāt, ka tas tāds ir?

    geksis
    10.01.2024 10:55

    pārcenots produkts ir tas, kuru pērkot liela daļa summas tiek samaksāta par uzrakstu (attēlu) uz iekārtas.

    Kursors.lv
    10.01.2024 11:08
    Reply to  geksis

    Kāpēc tu domā, ka gadžetu gadījumā kāds labprāt grib maksāt par uzrakstu/attēlu? Nav jau rokassomiņas.

    geksis
    10.01.2024 11:54
    Kursors.lv
    10.01.2024 12:08
    Reply to  geksis

    Manuprāt, nevar tik vienkāršoti skatīties uz tik sarežģītu jautājumu. Mūsdienīga telefona radīšanas un izplatīšanas izmaksas pavisam noteikti nesastāv tikai no tā komponenšu cenām. Konkrēti Apple gadījumā es pat pakāptos vēl soli atpakaļ un vairāk raudzītos uz visu kopējo Apple piedāvājumu ar visiem servisiem un pakalpojumiem, ko šis uzņēmums piedāvā. Nopērkot iPhone tu nenopērc tikai telefonu. Un no otras puses – ja cilvēks meklē tikai telefonu, tad viņam tāds iPhone bijis nebijis.

    geksis
    10.01.2024 12:18

    tātad, ņemot vērā tevis teikto, ja man nav apple produktu, tad kāpēc gan xreal nevarētu būt pietiekami laba alternatīva? Un tātad vairs nesanāk “naivi cerēt”.
    p.s. vēl jo vairāk, ja ņem vērā tirgus sadalījumu starp apple un pārējiem.

    Last edited 3 months ago by geksis
    Kursors.lv
    10.01.2024 12:30
    Reply to  geksis

    Individuālā kārtā pavisam noteikti tu varētu pirkt Xreal vai kādu citu līdzīgu produktu, bet ja atkal pakāpsimies mazliet atpakaļ un paraudzīsimies globāli uz situāciju, tad redzēsim, ka Apple ir viena no tām milzu tech kompānijām, kas var noteikt visas nozares attīstību un citu konkurentu likteņus. Nav tā, ka vienmēr milžu plāni izdodas, taču kopumā abām šoreiz apspriestajām kompānijām ir krietni dažādas nākotnes perspektīvas. Un par to žēl, jo neveselīga konkurence nenāk par labu mums – patērētājiem.

    Slais
    10.01.2024 22:45
    Reply to  geksis

    Pārcenots? Pašam smiekli nenāk?
    Jā un tas xiaomi reklamētais flagmanis par 1.5k nav pārcenots?😀
    Parastais airis ar m1 maksā 900eur, iemet linku uz līdzvērtīgu ne apple datoru kas var pārspēt to veco aizgrauzto.
    Cik samsung, sony un pārējie flgamaņi maksā?
    Lai nu kas, bet cenas ziņā nekas tur no tiem aizgrauztā produktiem nav pārcenoti, os pat nepieminot.

    geksis
    11.01.2024 00:35
    Reply to  Slais

    Ja būtu lasījis uzmanīgi, es neesmu teicis, ka tikai apple produkti ir pārcenoti. Šeit ir diskusija par to, vai ir pamatoti apgalvot, ka xreal “naivi cer” konkurēt ar apple, un līdz šim brīdim tā arī neesmu pamanījis šo pamatojumu.

    Ja mēs sāksim diskutēt par OS tad mēs novirzīsimies no sākotnējās tēmas. Jā esmu windows fans, bet es atzīstu, ka katrai os ir savi plusi un mīnusi, savas stiprās un vājās puses. Priekš spēlēm es nekad neizvēlēšos apple datoru vai linux, priekš grafikas apstrādes apple iespējams ir labāks, bet ne šis mazais novecojušais modelis, ko tu piedāvā. Priekš darba ofisā, vai serfošanas internetā der jebkura rakstāmmašīna. Un starpcitu, kā tur vispār offiss darbojas uz apple? Zinu, ka ms office tur pieejams, bet nav nācies ar viņu strādāt uz apple. Linux visticamāk es izvēlētos tikai, ja man būtu serveris jātaisa.

    Varētu te daudz līdzvērtīgu datoru par zemāku cenu iemest, bet negribās reklamēt jebkādu veikalu, jo man par to nemaksā.

    jebkurš zīmols ar laiku kļūst pārcenots, tas pats xiaomi, oneplus, huawey savulaik maksāja daudz lētāk un bija konkurētspējīgi ar samsung, sony, apple. Jo populārāks zīmols jo lielaka paliek samaksa par uzrakstu uz korpusa.

    Slais
    11.01.2024 09:43
    Reply to  geksis

    Tu diezgan uzskatāmi norādiji uz apple, es savukārt norādīju uz pārējo ražotāju cenām, tad jautājums kur ir tas tavs “pārcenojums”? Protams arī es gribētu, lai visa elekteotehnika maksā vismaz 3x lētēk, bet ne par to ir stāsts. Es runāju par to, ka daudzi un tajā skaitā arī Tu norāda uz apple cenu, lai gan konkurentiem tā nebūt nav zemāka, savukārt piedāvātās iespējas tik un tā katram ražotājam nedaudz atšķirās.

    Apple datoru es pieminēju tādēļ, ka viņi ir pirmie kuri reāli izmanto arm, kamēr intelis vel tikai plāno doties šajā virzienā. Tas veicais mazais airis jaudas ziņā, baterijas darbības ziņā un uzbūves kvalitātes ziņā pārspēs jebkuru savu konkurentu attiecīgajā kategorijā, tā ir ar jauno airi, tad velreiz Tev jautājums par par to pācenoto produktu.

    MS office strādā tāpat, kā uz windows os, kur Tev tur kāda problēma?

    P.s iemet to līdzvērtīgo datoru, kaut speceni, cenu atradīšu pats. 🙂

    Vel jau tas ko daudzi nesaprot, apple ir sava veida ekosistēma, kuras nav ne xiaomi, ne samsung, ne sonny un kur nu vel visiem oppo utt.
    Es tikai dēļ šī vien esmu gatavs maksāt vairāk.

    geksis
    12.01.2024 07:35
    Reply to  Slais

    Par to, ka es “uzskatāmi norādīju uz apple” tev radās maldīgs priekštats, tikai tādēļ, ka raksta virsrakstā liek domāt par to. Laikam nepamanīji, ka starp saitēm uz rakstiem ir arī samsung. Vienkārši tie bija pirmie, ko atradu. Es neteicu, ka ir problēma ar MS office, es teicu, ka es nezinu, kā viņš darbojas. Vēlreiz atkārtoju, ka nav ideāla datora, kurš būtu labākais visā. viss atkarīgs ko un kur tu vēlies ar viņu darīt. neesmu pētījis, kurš dators ilgāk darbojas bez rozetes, jo nav bijusi tāda nepieciešamība, bet jaudas ziņā te tev būs divi piemēri un tie nav vienīgie. MSI Thin GF63 12VE-665XPL 15.6 144hz i5-12450H 16GB 512SSD RTX4050 vai Lenovo IdeaPad 3 16IAH7 16 165hz i5-12450H 16GB 512SSD RTX3050Ti 82SA00HELT abi maksā zem 900 ir arī komplektācijas, kas būs lētākas. šiem ja vēlies vari palielināt operatīvo atmiņu, lielāks ekrāns (bet tas atkal ir atkarīgs no vēlmēm un nepieciešamības var būt gan pluss gan mīnus), procesors ir jaudīgāks, ja nav nepieciešama jaudīga videokarte var pameklēt modeļus ar integrēto vidokarti, kas būs vēl lētāk. Jā apple ekosistēma ir laba, bet man tā nav nepieciešama. man vairāk interesē iespēja pielāgot tehnikas parametrus savām vajadzībām un iespēja uzlabot tehniku nemetot ārā visu datoru. Un… Read more »

    Slais
    12.01.2024 19:26
    Reply to  geksis

    Ja jau reiz viss ir kārtībā, tad kas ir pārcenots?
    Tu šeit izvērt sarunu par cenām un tagad saki, ka kaut kas Tev nav nepieciešams un vispār apple produktu ne tu izmanto, ne pat zini, kā MS office uz tiem strādā? Un tā ir 90% bļauru sērga, pieredzes nav, neko nezin, bet pārcenots utt.
    Tavis pieminētajām kastēm baterijas vispār teju nav salīdzinot ar to veco airi, korpuss ir no pudeļu korķīšu plastmasas, trackpads klabošs, un papildus tam vel nemaz nevar zināt, vai tas dators to savu veiktspēju vispār var bez barošanas blokas un 220v attīstīt.
    Un kur tu izrāvi, ka i5-12450H ir jaudīgāks par m1?
    Ekrāns gan būs labāks.
    Tātad kādēļ pārcenots? Veljovairāk neviens no iepriekš pieminētajiem ražotājiem nemaz nepiedāvā pilnu komplektu. Viens ražo datorus, bet ne viedtālruņus, otrs ražo viedtālruņus, bet ne datorus, un visam pa virsu trešais peigulētājs OS.
    Es arī uzskatu, ka nav vienas ideālās ierīces un/vai ražotāja, bet tādēļ nevajag būt e-Aitai un saukt visu no apple par pārcenotu, vel jo vairāk tādēļ, ka pats nemaz nelieto šos produktus un nezini, kā tie darbojas.

    Martins Martins
    10.01.2024 10:42

    Mani vairāk interesē Immersed produkts Visor, ko viņi cer laist ražošanā šī gada sākumā un kas paredzēts vairāk kā darba ierīce – aizstāt, piemēram, 5 monitorus.

    Reklāma