Web Analytics
More
    Reklāma

    Noskaidrotas Samsung Galaxy S23 Ultra komponenšu izmaksas

    Jaunākie raksti

    Beidzot pieejama informācija par to, cik izmaksā flagmaņa Samsung Galaxy S23 Ultra komponentes. Cena ir norādīta par standarta 8GB RAM un 256GB atmiņas modeli, un tā ir 469 dolāri.

    Visvairāk no šīs summas sastāda uzņēmuma Qualcomm procesors Snapdragon 8 Gen 2, kā arī komponentes, kas atbild par mobilo savienojumu. Tās no komponenšu izmaksām aizņem 34%. Tālāk seko pats Samsung, kas ražo displejus un daļu kameru sensoru, sasniedzot 33%. Citu uzņēmumu daļas ir krietni mazākas.

    Avots: Counterpoint

    Skatoties tīri no komponenšu viedokļa, tad 35% no izmaksām sastāda procesors un sakaru nodrošināšana. Tālāk ar 18% seko ekrāns un 14% sastāda kameras. Ceturtā dārgākā kategorija ir atmiņa, kas būs 11% no komponenšu izmaksām, bet 8% tiks virzīti tieši telefona uzbūvei un korpusam.

    Avots: Counterpoint

    Šis sadalījums arī norāda, kāpēc Samsung pietiekami ilgi mēģināja attīstīt savu mobilo procesoru Exynos, jo Qualcomm aizņem prāvu daļu no komponenšu izmaksām. Šajos 469 dolāros gan nav iekļautas ne izpētes izmaksas, ne mārketings un klientu atbalsts. Salīdzinājumam iPhone 14 Pro Max komponenšu izmaksas ir 464 dolāri, tā kā šajā rādītāji abi flagmaņi ir visai līdzīgi.

    Samsung Galaxy S23 Ultra apskats – ļoti dārgs, bet ļoti iekārojams

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārcis
    18.06.2023 08:57

    Noķerot labas atlaides no Samsung puses,Ultra var dabūt sākot no 780€.Cena nedaudz pietuvojas vidējās klases līmenim.

    Nauris
    27.06.2023 15:36
    Reply to  Mārcis

    Šodien kā reiz iegādājos S23 ultra. Par ~ 770€ neko labāku nav iespējams iegādāties. Esmu pat nedaudz pārsteigts par šādu cenas samazinājumu.

    Biteme
    27.06.2023 19:28

    Softs tajā sadalījumā ir sadaļā Others vai tas nav iekļauts? Ja bleķi maksā mazāk par pusi no pirmo mēnešu cenas, tad secinājumi ir tādi, ka pirmie pircēji tiek sodīti ar naudassodu par uzdrīkstēšanos pirkt jaunu modeli bez reālām atsauksmēm (nē, marketinga slienas un solījumi nav nekas ticams).

    Reklāma