Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai izstrādā lētāku elektrisko modeli – IONIQ2

    Jaunākie raksti

    Korejiešu autoražotājs Hyundai, sekojot jaunākajām tendencēm elektroauto tirgū, attīsta jaunu, lētāku elektrisko modeli savai IONIQ modeļu saimei – tā nosaukums varētu būt IONIQ2. Ja raugāmies uz Hyundai piedāvājumu, viņiem ir nomināli lētāks elektroauto Kona Electric izskatā. Tāpat ir vecais Ioniq Electric, kas nu jau ir mazlietota auto statusā, bet līdz šim pietrūkst kaut kas lētāks jaunajā, mūsdienīgajā IONIQ modeļu saimē ar IONIQ5 un IONIQ6.

    Elektriskie modeļi iemantojuši klientu simpātijas un tie veicinājuši Hyundai pārdošanas rādītājus visā pasaulē. Jau iepriekš Hyundai Eiropas struktūrvienības mārketinga viceprezidents Andreass-Kristofs Hofmans izteicās, ka šāds modelis varētu tapt, bet tagad tas arvien vairāk tuvojas ražošanas konveijerim.

    Viņš savā komentārā norādīja, ka visiem ražotājiem ir mērķis radīt budžeta klases mašīnu par aptuveni 20-25 tūkstošiem eiro, bet piedāvājot konkurētspējīgu sniedzamību. Tiek gaidīts, ka šis budžeta Hyundai elektriskais modelis piedāvās saprātīgu nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi, savukārt jauna platforma ļaus samazināt ražošanas izmaksas.

    Izmaksu ziņā lētākas elektriskās mašīnas ar pieņemamu sniegumu un nobraucamā attāluma rezervi šobrīd ir viens no lielākajiem iztrūkumiem elektroauto tirgū – ir pietiekami daudz mašīnu 40, 50, 60 tūkstošu eiro vērtībā un vēl dārgāk, taču tieši lielās cenas ir viens no iemesliem, kas attur ļaudis iegādāties šādu mašīnu – cilvēki to vienkārši nespēj atļauties. Šādi budžeta klases auto, kādus nu jau izstrādā daudzi ražotāji, situāciju varētu vērst par labu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    trx450
    24.12.2023 14:06

    Cik tas saprātīgums būs 80 kilometri vasara, 50km ziemā?

    Normunds
    24.12.2023 15:38
    Reply to  trx450

    Un vieta diviem pieaugušajiem + rimi maisiņam :D

    Biteme
    24.12.2023 16:26
    Reply to  Normunds

    Bildēs redzams auto, kurā vieta 4 cilvēkiem un vismaz 3-4 rimi maisiem. Kompaktauto. Gribi vest daudz kravas un sēdēt brīvāk – tam ir citi auto.

    trx450
    24.12.2023 16:30
    Reply to  Biteme

    Man parāda info, kaut kas līdzīgs VW vabolei.

    Biteme
    24.12.2023 14:40

    Labas ziņas tiem, kas mehāniski bojās bateriju un serviss parakstīs nomaiņu par īpašnieka līdzekļiem.

    Reklāma