Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” izstrādā MI palīgu, kas varēs atbildēt uz ļoti personīgiem jautājumiem

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Google” ļoti aktīvi darbojas mākslīgā intelekta (MI) jomā un jau izstrādā nākamo virtuālo palīgu. Atšķirībā no citiem tas spēs analizēt lietotāja personīgos fotoattēlus, dažādus failus un meklēšanas rezultātus un atbildēt uz ļoti privātiem jautājumiem.

    Par šiem jaunumiem plašāk vēstījis medijs CNBC, kas pamanījis dokumentus, kuri informē, ka “Google” nesen rīkojusi “iekšējo samitu”, kurā tika prezentēts tā sauktais “Project Ellman”. Tas būs MI palīgs, kas piedāvās “skatu no augšas” uz lietotāja dzīvi, izmantojot lietotāja “Google” kontā esošos failus un citos “Google” servisos atrodamu informāciju. Tas varēs noteikt svarīgus lietotāja dzīves brīžus un noskaidrot virkni personīgu lietu, piemēram, par ģimeni.

    Reklāma

    Balstoties uz pieejamo informāciju, MI palīgs varēs izcelt atsevišķas lietotāja dzīves nodaļas, piemēram, skolas gadus. Līdzīgā veidā tas arī spēs noskaidrot, piemēram, lietotāja ēšanas paradumus, balstoties uz augšupielādētajām ēdiena bildēm. Būtiski norādīt, ka viens no “Project Ellman” slepenajiem mērķiem ir izdarīt prognozes par lietotāja nākotnes pirkumiem, interesēm, ceļojumu plāniem, arī izmantojot augšupielādētos failus.

    “Project Ellman” ietvaros “Google” izstrādā “Ellman Chat” MI čatbotu, kas ir “ChatGPT” līdzinieks. Robots būs apveltīts ar spēju atbildēt uz sarežģītiem, personīgiem jautājumiem par lietotāju, arī balstoties uz “Google” pakalpojumos esošo informāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Taksofons
    13.12.2023 10:41

    Hellmann, vai man ņemt Ievu par sievu? Ja jā, tad kuru?

    Reklāma