Web Analytics
More
    Reklāma

    “X” maksas lietotājiem ASV sāk piedāvāt MI čatbotu “Grok”

    Jaunākie raksti

    Pirms dažiem mēnešiem “X” boss Īlons Masks atklāja, ka mikroblogošanas vietnē plāno integrēt mākslīgā intelekta (MI) čatbotu “Grok”. Tas ir arī viens no galvenajiem produktiem, ko pašreiz izstrādā Maska jaunākais uzņēmums “XAI“. Robota izveide norit diezgan ātri, jo šobrīd pirmie “X” maksas lietotāji to jau var sākt izmantot.

    Vēstīts, ka platformā “X” oficiāli palaists “Grok” čatbots. Pagaidām tas pieejams “X” maksas lietotājiem – “Premium Plus” abonentiem ASV. “X” norāda, ka maksas lietotāji iegūs prioritāru piekļuvi robotam, ko var atrast sānu izvēlnē tīmekļa, kā arī “Android” un “iOS” versijās. Domāju, ka vēlāk sarunāties ar čatbotu varēs arī “X” bezmaksas versijas lietotāji.

    Reklāma

    “Grok” atbildes uz jautājumiem rod, izmantojot zināšanu bāzi, kas ir līdzīga tai, ko lieto, lai apmācītu MI modeļus, kas darbina “ChatGPT” un “Google Bard” robotus. “Grok” darbības pamatā ir MI modelis “Grok-1”, kas tika apmācīts, izmantojot datus gan no tīmekļa, gan atsauksmēm no cilvēkiem. Tiesa, atšķirībā no citiem čatbotiem “Grok” savās atbildēs var iekļaut reāllaika informāciju no platformas “X”. Nav gan skaidrs, kā robots veic avotu atlasi un kā atšķir patiesu informāciju no meliem.

    Ir arī citas nianses, kas atšķir “Grok” no citiem MI robotiem. Piemēram, tas mierīgi var atbildēt arī uz “pikantiem” jautājumiem, kā arī savās atbildēs ievīt mazliet asprātības, kas  citiem čatbotiem nav tik raksturīgi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma