Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks vēlas piesaistīt 1 miljardu dolāru savam MI uzņēmumam “xAI”

    Jaunākie raksti

    Saskaņā ar Vērtspapīru un biržu komisijā iesniegto pieteikumu Īlona Maska dibinātais mākslīgā intelekta (MI) jaunuzņēmums “xAI” cenšas piesaistīt 1 miljardu dolāru lielu līdzfinansējumu. Līdz šim kompānijai izdevies savākt 134,7 miljonus dolāru no četriem vārdā nenosauktiem investoriem. Tas nozīmē, ka vēl vajadzīgi ap 865 miljoni dolāru, lai sasniegtu mērķi.

    Masks aprīlī dibināja “xAI”, taču plašāk ar to iepazīstināja jūlijā, atklājot, ka uzņēmuma mērķis esot “izprast Visuma patieso būtību”, lai ko tas arī nenozīmētu. Kā vēsta “xAI” mājaslapa, šķiet, ka kompānijas lielākais fokuss šobrīd ir uz “ChatGPT” konkurentu, MI čatbotu “Grok”. Te jāpiezīmē, ka robots atbildes uz vaicājumiem iegūst, izmantojot reāllaika informāciju no “X”. Pagaidām “Grok” atrodas agrīnā izstrādes posmā un drīzumā beta versijā būs pieejams “X Premium+” abonentiem.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka šī nav pirmā reize, kad Masks cenšas spert platāku soli MI pasaulē. Viņš kopā ar Semu Altmenu 2015. gadā nodibināja “OpenAI”. Taču 2018. gadā Masks pameta uzņēmumu, jo tika noraidīta viņa vēlme kļūt par tā vadītāju. Šobrīd grūti pateikt, cik ātri Maskam izdosies piesaistīt nepieciešamo finansējumu “xAI”, ņemot vērā viņa pretrunīgi vērtējamo uzvedību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Parasts latvietis
    07.12.2023 12:55

    Savulaik masks teica , ka mēs dzīvojam ,,matrixsā,, -nu laikam grib to pierādīt -,, izprast visuma būtību ,,

    xs1
    07.12.2023 14:07

    Masku vispār ļoti daudz/daudzi pārprot … matrica iespējams bija domāts ar to, ka proletariātam vislaik tiek skalots par inflācijām, deflācijām, krīzēm, klimata pārmaiņām, kovidiem , bet patiesībā tas ir smalki organizēts pasākums un tad arī sanāk, ka Tu dzīvo sava veida matricā pēc viņu noteikumiem … ja vēsturiski paskatās, tad pēdējos gadus divus simtus globāli nekas nav mainījies bagāto cilvēku dzīvēs … ne velti Monako šobrīd ir ilgākais dzīves ilgums pasaulē … kā saka – bez stresa dzīve paiet …

    xs1
    07.12.2023 14:19

    Tāda apmēram izskatās proletariāta standarta matrica – https://pbs.twimg.com/media/GAnCaQLXYAENz2i?format=jpg&name=large

    fufcix
    08.12.2023 21:34

    masks ir aktieris

    Asaris
    08.12.2023 23:28

    Pretrunīgi vērtētā uzvedība laikam skaitās brīvās runas atbalstīšana un būt pēdējam no bagāto elites kas negrib pārvērst visus jauniešus gejos, transvestītos un savu valsti nīstošos indivīdos.

    Vizijs
    09.12.2023 16:42
    Reply to  Asaris

    Vidējais progresīvo vēlētājs

    Reklāma