Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropā tiks īstenots 1,2 miljardu eiro vērts projekts mākoņskaitļošanas jomas attīstībai

    Jaunākie raksti

    Šobrīd mākoņbiznesā nepārprotami dominē ASV uzņēmumi. Tas nav fakts, ar ko Eiropa varētu lepoties, šajā jomā krietni iepaliekot pārokeāna tehnoloģiju milžiem: “Amazon”, “Microsoft” un “Google”. To saprotot, Eiropas Savienība (ES) beidzot sākusi rīkoties un paziņojusi, ka īstenos projektu mākoņinfrastruktūras izveidei 1,2 miljardu eiro apmērā.

    ES izziņojusi milzīgu investīciju projektu par nākamās paaudzes mākoņinfrastruktūru un pakalpojumiem “IPCEI Next Generation Cloud Infrastructure and Services” (IPCEI CIS). Tajā šobrīd iesaistījušās un ar savu finansējumu atbalstīs septiņas Eiropas valstis: Francija, Vācija, Ungārija, Itālija, Nīderlande, Polija un Spānija.

    Reklāma

    Kamēr pati ES šim projektam paredz novirzīt 1,2 miljardus eiro, plānots, ka ar privātām investīcijām tiks iepludināti vēl 1,4 miljardi eiro. Paredzams, ka no šī mākoņinfrastruktūras projekta labumu gūs visa ES ekonomika, kā arī tas stimulēs inovāciju attīstību un efektivitāti. Tāpat plānots, ka projekts palīdzēs radīt 1000 jaunas darbas vietas un vēl 5000, tam attīstoties. Pieteikties vakancēm īpaši tiks aicināti mākslīgā intelekta speciālisti un datu analītiķi.

    Pirmie projekta rezultāti plānoti 2027. gadā, bet, kādā formā, tas atkal nav zināms.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma