Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iOS 18 varētu saņemt pēdējos gados lielākās izmaiņas

    Jaunākie raksti

    Oficiālā iPhone operētājsistēmas versija iOS 17 darbojas vien pāris mēnešus, bet jau tiek runāts par nākamo versiju. Kā ziņo pieejamā informācija, tad gaidāmā iOS 18 versija nākamajā gadā varētu saņemt pēdējā laika lielākās izmaiņas un uzlabojumus.

    Šī būs nozīmīga iPhone operētājsistēma gan Apple, gan iPhone, gan pašiem gala lietotājiem. Protams, solījumi kā parasti ir skaisti uz papīra un ar skaļiem saucieniem, tomēr par visu praksē varēsim spriest vien nākamā gada rudenī. Jaunās iOS operētājsistēmas pēdējos gados tikušas izlaistas septembrī, bet jau no jūnija ir pieejamas Beta versijas.

    Skaidrs, ka liels uzsvars tiks likts uz mākslīgo intelektu, jo šajā jomā Apple šobrīd savā ziņā palicis nopakaļ. Līdz ar to tiek ziņots, ka tieši digitālais asistents Siri tiks pārveidots, kļūstot par inteliģentāku un zinošāku palīgu. It kā jau sliktāk tiešām nevar būt, jo šobrīd Siri ir ļoti vājš, salīdzinot ar konkurentiem.

    Tāpat mākslīgais intelekts varētu būt integrāts gan iMesssage saziņas servisā, gan Apple Music un iWork programmās, kā Pages un Keynote. Uzlabojumus iegūtu arī programma Xcode, padarot programmatūras koda rakstīšanu ātrāku, mākslīgajam intelektam sniedzot ieteikumus.

    Pagaidām gan plašāka informācija par ambiciozajām izmaiņām nav zināma, tomēr acis un ausis jātur plaši vaļā. Nevar nenoliegt, ka programmatūra šobrīd ir ļoti liela daļa no viedtālruņu lietošanas pieredzes. Principā telefonu lietošanu un jaunumus šobrīd nosaka tieši operētājsistēmas darbība.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    06.12.2023 11:03

    Ja viss šis lielās izmaiņas balstās tikai uz MI, tad nu sliktākais atjauninājums vēsturē.

    Kursors.lv
    06.12.2023 12:51
    Reply to  Oskars

    Kāpēc? MI ir mūsu viss.

    KKTK
    06.12.2023 14:51

    Darbinās procesoru, karsīs, rīs bateriju un vēl beigās pieprasīs vairāk vietas gan atmiņā, gan paliekošajā atmiņā. Kas gan var būt labāks par šo? :D

    Kursors.lv
    06.12.2023 15:04
    Reply to  KKTK

    Un tas ir tikai normāli.

    azad
    06.12.2023 11:46

    Tādas pašas izmaiņas kā ios17?😄😄😄

    Opa
    06.12.2023 20:29
    Reply to  azad

    “Tehnobrīnums”
    Kā tika minēts reklāmās 😀
    PS
    Pats komentēju no 14 pro

    Slais
    06.12.2023 15:45

    Pats galvenais, lai nesačakarē visu un nekļūst par adnroid/windows gļuku maisu.
    Lai gan iOS kvalitāte pēdējos gados ir kritusies un diemžēl pietuvojusies jau iepriekš minētajām šķibajām OS.

    P.S.
    Rakstu šo no W11 – neko drausmīgāku laikam neesmu lietojis, sorry Kristap, jauna diena, jauni ģļuki.
    Pat ploteri tas indiešu širpotrebs neatpazīst…

    azad
    06.12.2023 16:43
    Reply to  Slais

    W phone bija labākais no visām trīs OS. Ios is pasūdīgs palicis, itkā uzlabo kaut ko, bet ko mesaprotami, tik pieliek 5 gadīgas android fīčas un uzlabojums😄

    Slais
    06.12.2023 21:09
    Reply to  azad

    Es par pretējo runāju, tās android “fīčas” tur 100gadus nav vajadzīgas, tas arī ir tas viss sačakarējiens.
    Tagad ver Eiropa piespiedīs atļaut lietot kaut kādas trešo pušu aplikācijas appatore utt., respektīvi nolaidīs iosu līdz andra līmenim.

    Krotow
    06.12.2023 21:55
    Reply to  Slais

    Būtu priecājies ka varēsi uzinstalēt kādu darbam vajadzīgu 3. puses aplikāciju, kas no oficiālās stores izmesta.

    Last edited 4 months ago by Krotow
    Slais
    07.12.2023 00:37
    Reply to  Krotow

    Piemēram kuru?
    Un kādēļ kāda no viņām ir izmesta, kāds iemesls?🤔

    Oskars
    06.12.2023 18:25
    Reply to  Slais

    Slais pamato, kadel drausmigaka OS ir Windows 11? Ari MacOS ir drausmiga. Linux distributivi ari ir drausmigi. Cik tas ir ticami?

    Biteme
    06.12.2023 18:28
    Reply to  Oskars

    Pamato – Linux distributivi ari ir drausmigi.

    Oskars
    06.12.2023 22:33
    Reply to  Biteme

    Kad tev ir nestandarta situacija, ar dzelzhiem, tad tev gandriz sanak p#rn lai piedabutu stradat. Kamer lielai dalai GUI ir pieejams vai interneta skaisti uzrakstits, tad visi lielie blaveji es lietoju Linux. Kad nevar ko izdarit, tad peksni tas distro ir suds utt.

    Krotow
    06.12.2023 22:54
    Reply to  Oskars

    Viņš vēl ar FreeBSD nav strādājis :DDD

    Oskars
    07.12.2023 19:26
    Reply to  Krotow

    Vispar uz Thinkpad lietoju OpenBSD. Labrit no citas puses.

    Slais
    06.12.2023 21:34
    Reply to  Oskars

    Nu gan jau nav drausmīgākā, vienkārši grūti pierast pēc MacOS. Nav heits pret pašu windi, kā tādu. Uzaugu ar xp un pec tam w7, un ļoti nedaudz esmu lietojos w10. Tad tagad darba dēļ uz laiku vajadzēs izmantot windi. Domāju ok., paskatīsimies kā tas viss tagad izskatās. Pats sākums jau bēdīgs. Windis palaižas blā, blā un tad stundu divas instalē kaut kādus draiverus, raustās mirgo tur un pēc tam visu dienu vel kaut ko tur meklē. Pēc tam protams jātinstalē visāda draza kuru viņš tur sainstalējis, antivīrusi, palīgi un indiešu asistenti. Tas kas vairāk besī ir dažādi gļuki, dažkārt atverot kādu jaunu logu/mapi tā augšējā rīkjosla mapei aizkavējas par pāris milisekundēm itkā sīkums, bet pamanāmi, dažkārt ir ok. Taskbārs ik palaikam kaut ko norefrešo arī nezinu kādēļ, tas protams notiek ļoti ātri (milisekundes) un darbam pilnīgi nemaz netraucē, bet nu sajūta tāda nepatīkama. Tad tas izskats tāds savāds itkā “jaunā tipa”, bet itkā kaut kur pavīd w7 un tas viss kaut kā sabāsts kopā. Šodien vel ik pa laikam bija tā, ka kaut ko darot pa mapēm acadu utt., gribu nokopēt kaut ko uz desktopa spiežu labo un bams acads atveras un nesaprotu kādēļ, tad viss ok un pēc tam… Read more »

    Oskars
    06.12.2023 22:36
    Reply to  Slais

    Nu ja dators ir niecigs, tad jebkura sistema taa dariis. Tas stasts par Windows izklausas mazticami. Par veciem printeriem MacOS ari nemaz nav tik draudzigi.

    Slais
    07.12.2023 00:56
    Reply to  Oskars

    Neesmu specs dzelžu jomā, bet manām vajadzībām uz ātro pētot lētākais variants bija kaut kāds 5tais pro legions ar i9-13900hx, 16gb ram un rtx4070. Ar ramu gan nokļūdījos vajadzētu vismaz 24/32gb, jo stockā neko nedarbinot man sistēma rāda, ka tiek izmantoti aptuveni 6gb. Tam w11 tiešām vajag vairāk, lai tas strādātu bez gļukiem? To datoru izmantoju kādu nedēļu, var jau būt, ka tiešām tas windows kaut ko fonā tur vel meklē utt., bet nu tas arī būtu sviests, turklāt pie tiem updetiem viņš neko neatrod, nu rāda “all good”, vai kaut ko tādu.😁
    Nu tas par veciem printeriem tīri tā, protams visiem var būt problēmas, bet tas ploteris nav tik vecs, bet problēma ir un teju visiem kolēģiem kuri lieto windowsu.
    Var jau būt kaut kāda nesaderība ar dzelžem (Kristaps to vienā postā minēja), bet tad atkal kā saprast kuru laptopu pirkt, lai būtu saderība? Plus es jau žēlojos windows kolēģiem un atrādīju savu bēdu, viņi tikai noteica, ka tas normāli un nav nekā tāda traka tur. 😁

    Oskars
    07.12.2023 19:30
    Reply to  Slais

    Lietoju Surface Pro X SQ2 / 16Gb RAM viss skrien uz urraaa. Tiesi delj MacBook Pro M1 + Parallels Desktop Windows 11 Pro papildus nopirku Surface Pro X.

    Krotow
    06.12.2023 22:53
    Reply to  Slais

    Svaigi instalēts Mac pēc instalēšanas arī velk jauninājumus. Un nereti prasa restartu. Tur abas sistēmas gandrīz sakrīt. Kaudze ar 3 puses pielikumiem Windows tiešām bija problēma ap 2010. gadu. Tolaik tā bija kaut kāda dumja modes lieta. Tagad lielākoties ir tikai ražotāja kontrolpaneļi un vēl kaut kādi sīkumi, ko var noinstalēt. Mac arī pēc noklusējuma nāk līdz kārtīga kaudze ieinstalēta bloata. Man darbam nevajag ne Garage Band ne Pages ne ko tur vēl. Ar veco dzelžu atbalstu jaunākos MacOS pavisam nav rožaini. Ir gadījušies arī vecie skaneri un printeri, ko MacOS neatpazīst. Piekrītu ka mīkstajiem jau sen bija laiks Windows visus kontrolpaneļus partaisīt Metro UI lai izskatās un darbojas vienādi.

    Slais
    07.12.2023 01:16
    Reply to  Krotow

    Prasa, prasa arī MacOS tos jauninājumus, bet tas ir kaut kā glītāk atstrādāts. Kaut vai tas vien, ka macos neļaus tev lietot to datoru rādīs instalācijas logu, kamēr windows ātrāk ieloudingos un tad rādīs, kā viņš cīnās ar to instalāciju, tīri teorētiski kaut, vai no estētiskā viedokļa. Tāpat tajā brīdī tas windows nav lietojams. Protams tas ir sīkums, bet tomēr rēcīgi. Man skatoties uz to w11 pārņēma nostaļģiskas sajūtas no xp laikiem, kad ekrāns raustās fonti mainās utt., Par printeriem arī piekrītu – tie tiešām var būt neiespējamā misija, šeit tīri pieredzes stāsts kas nav jāuztver tieši un galīgi nav vērsts uz visiem windows, vai macos. Patiesībā nu ok, visu var paciest, vienkārši sķiet, ka kādreiz bija labāk, man reāli labas atmiņas par xp un w7, tagad uz w11 sajūta, ka nav to uzlabojumu, ka ir sliktāk un varbūt pat tas nav tikai macos dēļ, bet arī ņemot vērā xp, w7. Turklāt es saprotu, windows laikam citādāks un ar vairāk opcijām utt. (neesmu IT cilvēks, tīk smalki nezinu), esmu standarta mileniālis kurš savulaik tikai pārinstalēja windowsus kad tos nokāva kāda nelegālā spēle, vai programma un ik pa laikam pamainīja ramus, procesorus un videnes kaut kādas elementāras zināšanas man ir, bet… Read more »

    Reklāma