Web Analytics
More
    Reklāma

    “Bing” un “iMessage” neesot tik populāri servisi, lai pakļautos ES konkurences likumam

    Jaunākie raksti

    Dažas lielās tiešsaistes platformas digitālajos tirgos darbojas kā tā sauktie vārtziņi. Lai nodrošinātu godīgu konkurenci, Eiropas Savienībā (ES) kopš šī gada maija spēkā ir Digitālo tirgu likums, kura mērķis ir nodrošināt godīgu konkurenci un to, ka šīs platformas tiešsaistē darbojas taisnīgi. Noteikumi attiecas uz virkni kompāniju, tai skaitā “Apple” un “Microsoft”, kuras jau paspējušas paust iebildumus, ka likums noteikti neskar “iMessage” un “Bing” servisus.

    Ziņots, ka “Microsoft” un “Apple” cenšas panākt, lai “Bing” un “iMessage” netiktu iekļauti to tiešsaistes platformu un pakalpojumu sarakstā, uz kuriem attiecas jaunie Eiropas noteikumi. Abas kompānijas uzsvērušas, ka to pakalpojumi nav pietiekami lieli un ietekmīgi, lai tiktu pakļauti Digitālo tirgu likuma ierobežojumiem.

    Reklāma

    Eiropas Komisija (EK) gatavojas šodien, 6. septembrī, publicēt izraudzīto vārtziņu sarakstu, nosaucot gan uzņēmumus, gan to piedāvātos pakalpojumus, uz kuriem attieksies godīgas konkurences noteikumi. Šeit pamatā tiek ņemts vērā lietotāju skaits un ieņēmumi Eiropā. Šobrīd jau zināms, ka sarakstā iekļautas tādas kompānijas kā “Apple” un “Microsoft”, kā arī “Amazon”, “Alphabet”, “Meta”, “ByteDance” un “Samsung”. EK vēl jāizlemj, kuriem no šo kompāniju pakalpojumiem piemērot jaunos konkurences noteikumus. Pēc EK lēmuma izraudzītajiem vārtziņiem būs seši mēneši laika nodrošināt Digitālo tirgu aktā paredzēto pienākumu izpildi.

    Skaidrs, ka “Microsoft Windows” būs šajā sarakstā, taču uzņēmums apgalvo, ka tajā nevajadzētu iekļaut “Bing” pakalpojumu, jo tam Eiropā esot pārāk maza tirgus daļa. Līdzīgi par savu servisu “iMessage” izsakās arī “Apple”, kas uzsver, ka pakalpojumu Eiropā neizmanto 45 miljoni lietotāju, kas ir robeža jauno konkurences noteikumu piemērošanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    grh
    06.09.2023 10:52

    Nevaru nepiekrist. Neizmantoju ne BING, ne imessage Iphonā. imessage ir tāds USA/CAN serviss. Mums jau te whatsapp/TG/Signal un tāda veida servisi ir populārākie.

    Jānis
    06.09.2023 11:08

    iMessage Android telefoniem:
    https://www.beeper.com/

    Reklāma