Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairāk nekā 100 reklāmdevēji pārtraukuši sadarbību ar “X”

    Jaunākie raksti

    Novembris Īlonam Maskam piederošajai mikroblogošanas platformai “X” nav bijis pārāk veiksmīgs. Nesen uzņēmums iekļuva nopietnā skandālā, mediju uzraudzības grupai “Media Matters” daloties ar attēliem, kuros redzams, ka reklāmdevēju saturs atrodas blakus ierakstiem, kas pauž atbalstu antisemītiskiem uzskatiem. Tā rezultātā sadarbību ar “X” nekavējoties apturēja daudzi lielie uzņēmumi, tostarp “Apple”, IBM, “Disney”, “Oracle”. Šobrīd situācija ir kļuvusi vēl nelabvēlīgāka “X”, sadarbību ar platformu pārtraucot vairāk nekā 100 reklāmdevējiem un vēl vairākiem desmitiem plānojot to darīt.

    “X” iepriekš bija aprēķinājis, ka šis skandāls varētu radīt finansiālo robu ap 11 miljonu dolāru apmērā. Taču paša uzņēmuma iekšējie dokumenti atklāj, ka kopējie zaudējumi varētu sasniegt pat 75 miljonus dolāru. Šie ir satraucoši skaitļi, ko apstiprina arī Maska teiktais – ja situācija kļūs sliktāka un reklāmdevēji turpinās pārtraukt sadarbību, tas var novest pat pie “X” bankrota.

    Reklāma

    Pats Masks uzsver, ka šo skandālu un reklāmdevēju aiziešanu radījusi “Media Matters” veiktā izpēte un publicētie ekrānuzņēmumi, kuros redzams, ka lielo zīmolu, piemēram, “Apple” reklāmas atrodas blakus ekstrēmistu naida runai, tostarp antisemītiskam saturam. “X” īpašnieks uzsver, ka šī informācija ir krāpnieciska un iesūdzējis tiesā mediju uzraugu.

    Vienlaikus daļu reklāmdevēju ne tik ļoti uztrauc šis antisemītiskais saturs, bet gan paša Īlona Maska uzvedība un viņa komentārs pie viena no ierakstiem, paužot atbalstu šāda satura izplatībai.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    01.12.2023 12:32

    Es arī šito pārpratumu, kas palicis pāri no Twitter veiksmīgi izdzēsu no telefona un izdzēsu arī kontu!

    Tavs skolotajs
    03.12.2023 13:14
    Reply to  Jānis

    Apsveicu tagad X platforma ir kļuvusi vēl tīrāka, noteikti uzinstalē tiktok un paskaties ka vecenes rada savas dirsas un aicina registreties vinu onlyfans . Tava dzīve ir kluvusi labāka❤️

    Trx450
    03.12.2023 14:59
    Reply to  Tavs skolotajs

    Kas vainas sievietēm?

    Desa
    01.12.2023 17:11

    Bildē vatniks-orku atbalstītājs

    Vizijs
    01.12.2023 22:15

    Redzama žīdu “maigā” ietekme uz neatkarīgiem, pēdējiem brīvajiem sabiedrības iedzīvotājiem. Mēģina Elonu ietekmēt ar mafijas metodēm.

    kkā tā
    02.12.2023 17:57
    Reply to  Vizijs

    Brīvais sabiedrības iedzīvotājs – tikpat brīvs kā vatņiks musorasranskā tas jeb.elons masks..

    Krotow
    03.12.2023 16:20
    Reply to  Vizijs

    Ja kakāšanu portālu komentāros uzskata par brīvības izpausmi, tad tādu brīvību ir vērts nogriezt saknē. Publiskās komunikācijas resursi nav ateja.

    Martin
    02.12.2023 01:11

    Kāpēc jūs neparāda to video kur viņš reklāmdevējus pasūta trīs mājas tālāk?

    xs1
    03.12.2023 12:51
    Reply to  Martin

    Tapēc,ka tas video redzams tikai Iksā :) Pārējos tak atklāti pasūtija :)

    Reklāma