Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen uzsāk jaunā Tiguan iepriekšpārdošanu Latvijā

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ Latvijā sākas jaunā Volkswagen Tiguan iepriekšpārdošana. Balstoties uz viena no Volkswagen populārākā modeļa panākumiem, jaunākais vidēja izmēra SUV ienāk Baltijas tirgū ar modernākajām tehnoloģijām un valdzinošu, harizmātisku dizainu. Trešās paaudzes Tiguan jau tagad iespējams pasūtīt tuvākajos Volkswagen dīleru centros. Jaunā Volkswagen Tiguan sākumcena Latvijā ir 31 300 eiro.

    “Kopš 2018. gada Baltijas valstīs ir pārdoti gandrīz 10 000 jaunu Tiguan automobiļu, un aptuveni 3 000 no tiem tieši Latvijā. Mūs vada vīzija, ka šim modelim ir jākļūst tik populāram, lai ikviens zinātu kādu šī modeļa īpašnieku. Tiguan atbilst virknei prasību, ko no automašīnas sagaida mūsu klienti, sākot ar praktiskumu, dizainu, un beidzot ar to, ka tas ir uzticams ikdienas sabiedrotais. Pieprasījums pēc SUV automobiļiem joprojām ir augošs. Tādēļ ar jauno modeli, kam ir premium klases dizains, tehnoloģijas, mērenā un plug-in hibrīda sistēmas, esmu pārliecināts, ka mēs varam dubultot Tiguan īpašnieku skaitu Baltijā,” atklāj Volkswagen zīmola vadītājs Baltijas valstīs Justs Nekrošus (Justas Nekrošius).

    Reklāma

    Jaunais Tiguan ir būtiski uzlabots, pateicoties MQB evo platformas tehnoloģiskajiem sasniegumiem. Jaunā plug-in hibrīda piedziņa, kas sniedz iespēju ar elektroenerģiju nobraukt pat 100 kilometrus, padara šo SUV efektīvāku nekā jebkad agrāk. Turklāt visās eHybrid versijās uzlāde ar maiņstrāvu būs ātrāka, un pirmo reizi standarta aprīkojumā būs iespējama arī ātrā uzlāde ar līdzstrāvu. Uz ceturtās paaudzes modulārās informācijas un izklaides sistēmas matricas MIB4 balstītais digitālais displejs Digital Cockpit uzrāda nepieciešamo informāciju un nodrošina digitālo pakalpojumu un lietotņu pieejamību automašīnā.

    Vadības koncepts izstrādāts tā, lai tas būtu vienkāršs un ērts. Turklāt tādas jaunās sistēmas kā pneimatiskās masāžas funkcija priekšējiem sēdekļiem vai IQ.LIGHT HD matrix priekšējie lukturi, kas pirmo reizi izmantoti Tiguan, ir pārņemtas no flagmaņa Volkswagen Touareg. Jaunā adaptīvā balstiekārtas kontroles sistēma DCC Pro optimizē komfortu un dinamiku.  Jaunie ergoActive Plus sēdekļi ar pneimatisko četru virzienu jostasvietas balsta regulēšanu un pneimatisko 10 kameru spiediena punktu masāžas funkciju atbilst Tiguan augstākās kvalitātes standartiem. Turklāt ir pieejama programmēšanas funkcija automātiskai sēdekļu apsildes vai ventilācijas aktivizēšanai pie noteiktas ārējās temperatūras.

    Tiguan jau bāzes aprīkojumā ir pieejams ar vairākām asistentu sistēmām. Papildus Side Assist (braukšanas joslu maiņas asistents), Front Assist (autonomā avārijas bremzēšanas sistēma), Lane Assist (joslu saglabāšanas asistents) un Rear View (atpakaļskata kameras sistēma) tās iekļauj arī dinamisko ceļa zīmju atpazīšanu. Pieejams arī plašs papildaprīkojuma sistēmu klāsts. To vidū ir Park Assist atmiņas funkcija stavvietā novietošanas asistentam vai arī Trailer Assist (asistētai manevrēšanai ar piekabi).

    Jaunā Tiguan garums pieaudzis par aptuveni trīs centimetriem. Augstums, platums un garenbāze palikusi gandrīz nemainīga salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli. Lai gan SUV ir tikai nedaudz garāks, tā bagāžas nodalījuma ietilpība ir palielinājusies par 37 litriem līdz 652 litriem gadījumā, ja bagāžas nodalījums aizpildīts līdz aizmugurējo sēdekļu atzveltņu augstumam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Guntars K
    28.11.2023 15:44

    Ņirgāšanās par klientu. Uztaisīja kroplīgu purnu (sakot, ka speciāli, lai elektroauto konkurētu) un iepriekšējo modeli vairs nevar sakomplektēt. Tos, kuri pieejami e-veikalā kompletējis kaut kāds mērkaķis, kurš vispār neko nerubī.
    Un jaunajam neko jaudīgāku par 190zs nevar piedāvāt.
    Par masāžas funkciju ar izsmiekls. Tā vietā lai sānu atbalstus uztaisītu dinamiskos, ieliek masāžu, kura ir tikai ķeksīša pēc.
    Latvijā tik daudz pārdeva, jo bija konkurējoša cena un ļoti konkurējošs eksterjers. Bet uz šo dizainu varu uzreiz pateikt Škoda Kodiaq 2024 gada būs daudz glītāka izvēle. Pie tam Kodiaq vēl dod Tiguan AllSpace izmērus.

    Last edited 5 months ago by Guntars K
    VW Dīleris
    28.11.2023 16:28
    Reply to  Guntars K

    https://www.volkswagen.lv/lv/configurator.html
    Šis strādā arī uz veco Tiguan.

    Villijs
    28.11.2023 17:59
    Reply to  Guntars K

    Ha, bet vai tev Škodā būs led uzlīmes salonā uz spīdīgās plastmasas?
    Šahs un mats.

    Viktors
    05.12.2023 15:42
    Reply to  Guntars K

    Tā ir, dīvains dizaineris var 5 min. sacūkot to, ko inženieri mēnešiem ir radījuši. Iepriekšējām Tiguan tak bija tik glīta auto priekšējā daļa. Šitais kaut kas no dīvainā Lexus, Ford, u.c. paskata. Sajūta, ka bamperim apakšējā daļa norauta. Vai citiem modes kliedziens bamperī iestrādāt animācijas filmas Vāģi Metriņa tēla “zobiņus”. Volkswagen savulaik 2000-tajos pabojāja Passat skatu ar apaļiem “vidučiem” priekšas/aizmugures lukturos un ovālo virsbūvi. Pēdējie modeļi atkal bija pa skaisto, glīti.

    ibiorio
    28.11.2023 17:35

    Žēl, bet pret tiešo konkurentu Kodiaq 2024 šis Tiguan modelis vizuāli jau ir novecojis par pāris gadiem.

    Last edited 4 months ago by ibiorio
    Reklāma