Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google Bard” tagad spēj atbildēt uz jautājumiem par “YouTube” videoklipu saturu

    Jaunākie raksti

    “Google” turpina pilnveidot savu mākslīgā intelekta (MI) čatbotu “Bard” un pievienojusi tam jaunu funkciju. Proti, robots tagad ir spējīgs atbildēt uz jautājumiem par “YouTube” videoklipiem. Lai gan “Bard” jau septembrī tika pie iespējas pamata līmenī analizēt “YouTube” videoklipus, tas tikai tagad var sniegt konkrētas, pamatotas atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar video saturu.

    “Google” dalījusies ar vairākiem piemēriem, kā jaunā “Bard” funkcionalitāte var noderēt. Viens no tiem ir ēdienu pagatavošanas video – lietotājs var čatbotam uzdot precizējošus jautājumus par recepti, sastāvdaļām utml. Savukārt, skatoties ceļojumu videoklipus un ieraugot vietu, kas patīk, lietotājs var droši “Bard” pajautāt, kur tā precīzi atrodas. Tāpat ar “Bard” iespējams diskutēt par konkrētu videoklipu saturu un iegūt citādāku skatījumu uz redzēto.

    Reklāma

    Pirms šī atjauninājuma vienīgais, ko “Bard” spēja šajā ziņā, bija noteiktu videoklipu atrašana. Piemēram, lietotājs varēja robotam palūgt atrast smieklīgus video. Taču tagad, pateicoties lielajiem valodu modeļiem, kas izmanto informāciju no “YouTube” un tīmekļa, lietotājs var neiedziļināties videoklipā un uzdot “Bard” jebkādu jautājumu par to.

    Jāpiezīmē, ka šī funkcionalitāte tiek izlaista divas nedēļas pēc tam, kad “YouTube” sāka eksperimentēt ar jaunām ģenerējošā MI funkcijām. Viena no tām ir visai līdzīgs MI sarunu rīks, kas atbild uz jautājumiem par “YouTube” saturu

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma