Web Analytics
More
    Reklāma

    Nothing Chats bažās par drošību tomēr izņemts no Google Play Store

    Jaunākie raksti

    Pagājušā nedēļa bija visai piepildīta saistībā ar ziņām par ziņu apmaiņu starp iPhone un Android ierīcēm. Pirmā karstā ziņa bija Nothing Chats lietotnes izziņošana, kas ļauj saņemt iMessage ziņas Android ierīcēs. Drīz pēc tam sekoja pārsteidzoša ziņa no paša Apple, ka iPhone 2024. gadā atbalstīs RCS standarta saziņu.

    Tagad atklājies, ka Nothing Chats lietotne izņemta no Google Play Store, jo risinājumam ir ļoti nopietnas drošības problēmas. Galvenās lietās ir tās, ka izmantojot kopā ar Sunbird radīto risinājumu, ziņas netiek šifrētas, kā arī platformai ir iespējams tām visām piekļūt. Par šo tika runāts, kā par galveno drošības elementu normālā iMessage saziņā, kurā visas ziņas ir šifrētas.

    Reklāma

    Līdz ar to aktualizētie drošības caurumi ir visai nopietna problēma, līdz ar to Nothing Chats tikusi izņemta no Google Play Store. Tāpat lietotājiem bija nepieciešams izmantot jau esošo iCloud kontu, tāpēc tiek ieteikts nekavējoties nomainīt paroli un atslēgt šīs papildu ierīces, kuras tikušas saistītas ar Nothing Chats. Patiesībā fonā tiek izmantoti virtuālie Mac datori, lai nodrošinātu ziņu saņemšanu Android ierīcēs.

    Ir grūti teikt, vai Nothing neapzinājās šo risku un vēlējās pēc iespējās ātrāk nodot servisu lietotājiem, tomēr tagad uzņēmums ir paziņojis, ka strādā pie atrastajām nepilnībām kopā ar Sunbird. Vislabāk šajā mirklī vienkārši pagaidīt, kad Apple pats oficiāli atbalstīs RCS standartu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma