Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” saņēmis atļauju otrajam megaraķetes “Starship” izmēģinājuma lidojumam

    Jaunākie raksti

    Šī gada aprīlī Īlona Maska vadītais uzņēmums “SpaceX” veica pirmo raķešu sistēmas “Starship” orbitālā lidojuma mēģinājumu. Lai arī tā veiksmīgi pacēlās, brīdī, kad pirmā posma pastiprinātājam “Super Heavy” vajadzēja atdalīties no “Starship” kosmosa kuģa, sākās problēmas, un tika nolemts pārtraukt šo lidojumu. Saņemot Federālās aviācijas administrācijas (FAA) atļauju, pēc septiņiem mēnešiem “SpaceX” var veikt otro “Starship” orbitālā lidojuma testu, kas paredzēts jau šodien, 17. novembrī.

    Lai iegūtu zaļo gaismu otrajam “Starship” orbitālā lidojuma mēģinājumam, “SpaceX” bija jāizdara vairāki desmiti mājasdarbu. Tostarp jāveic raķešu sistēmas pārprojektēšana, lai novērstu noplūdes un iespējamus ugunsgrēkus, jāizstrādā vides pārskats, jāsadarbojas ar dzīvnieku, vides un citiem dienestiem un jāsaskaņo visi soļi tā, lai ievērotu to noteiktās prasības.

    Tā kā visi šie mājasdarbi ir izpildīti, FAA ir piešķīrusi “SpaceX” licenci pagaidām vienam “Starship” lidojumam. Kompānija informējusi, ka tas plānots 17. novembrī 8:00 pēc vietējā laika. Ja viss noritēs kā paredzēts, “Starship” kosmosa kuģis sasniegs orbītu un vēlāk piezemēsies uz platformas Havaju salu krastos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Parasts latvietis
    17.11.2023 13:47

    No 15iem săkas 2 stundu logs , pèc mūsu laika -kk tā ..(atkal nohaltūrēji -varēji jau ielikt linku kādai tiešraidei)

    Parasts latvietis
    17.11.2023 13:57

    Re ku šite var atrast karstos jaunumus par visumu
    https://m.youtube.com/watch?v=sufOTbMSvKQ

    Parasts latvietis
    17.11.2023 13:59

    Šite angliešu valodā , tiešraide
    https://m.youtube.com/watch?v=34lKhDBBP-8

    Reklāma