Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīniešu BYD Ungārijā būvēs elektroauto rūpnīcu

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu elektroauto ražotāju ambīcijas paplašināties Eiropā nav nekāds jaunums un viens no redzamākajiem uzņēmumiem šajā segmentā BYD paziņojis par plāniem būvēt elektroauto rūpnīcu Ungārijā. Par to ziņo Reuters, atsaucoties uz publikāciju vācu medijā Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, šim medijam savukārt atsaucoties uz autoražotājam pietuvinātiem avotiem.

    Autoražotājs savas mašīnas vēlas piedāvāt Eiropā un to jau dara un rūpnīca Eiropā ļauj ražot mašīnas tuvāk pircējam. Šis uzņēmums Eiropas tirgū ienāca 2021. gadā Norvēģijā, bet kopš tā laika BYD ir paplašinājis piedāvājumu gan modeļu klāstā, gan arī valstīs, kur šī zīmola mašīnas var nopirkt. Turklāt paplašināšanās veikta gana sekmīgi – BYD Atto 3 kļuvis par vislabāk pārdoto elektroauto. Viena no panākumu atslēgām ir mašīnu pieejamā cena plašākai sabiedrībai.

    Eiropā ķīniešu autoražotāju ceļš gan nav un nebūs rozēm kaisīts, drīzāk otrādi – Eiropas Savienība uzsākusi izmeklēšanu pret ķīniešu autoražotājiem aizdomās, ka tie saņem milzīgas valdības subsīdijas, kas ļauj šiem uzņēmumiem tirgot mašīnas par neadekvāti zemu cenu. Izmeklēšanas rezultātā atklātais var radīt dažādas sekas, tostarp importa tarifa pieaugumus ķīniešu mašīnām un citas izmaiņas. BYD pārstāvji gan nav satraukti par šiem procesiem, norādot, ka tas ir biržā kotēts uzņēmums un tas ir atvērts dalīties ar informāciju, savu darbību BYD veicot caurspīdīgi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    08.11.2023 21:17

    Tas tiesa ka ražojot Eiropā no 0, BYD auto maksātu vismaz 20% dārgāk dēļ darbaspēka izmaksām.

    Tas pats Jānis
    09.11.2023 23:43

    Ungāriem nu dikti patīk koķetēt ar komunistiem. Nu un BYD ir absolūta šlaga ar degošām baterijam un citiem jaukumiem.

    Reklāma