Web Analytics
More
    Reklāma

    Google 2021. gadā samaksājusi 26 miljardus dolāru, lai būtu noklusētais meklētājs

    Jaunākie raksti

    ASV notiek izmeklēšana par meklētājprogrammas Google negodīgo tirgus praksi, maksājot uzņēmumiem, lai kļūtu par noklusēto programmu. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka 2021. gadā vien Google šķīrusies no 26 miljardiem dolāru, lai iegūtu šo stāvokli.

    Jau iepriekš rakstījām un ir zināms, ka jau aptuveni desmit gadus Google ir noklusētā meklētājprogramma Apple ierīcēs, maksājot par to visai prāvu naudas summu. Vislielāko daļu tā sastādījusi arī 2021. gada tēriņos, tomēr nav zināms precīzi cik. Taču šajos 26 miljardos dolāru ietilpst sadarbība arī ar citiem partneriem.

    Reklāma

    Google iztērētie 26 miljardi dolāru sadarbībās 2021. gadā uzņēmumam nesuši 146.4 miljardu dolāru lielu apgrozījumu. Tātad nedaudz mazāk nekā sestā daļa no ieņēmumiem. Salīdzinājumam 2014. gadā šīs summas bija attiecīgi 7.1 un 47 miljardi. Šī visa informācija publiskota un tiek izmantota, lai pierādītu Google negodīgo komercpraksi, neļaujot citām meklētājprogrammām godīgi konkurēt tirgū. Desmit gadu laikā izdevumi šai pozīcijai četrkāršojušies.

    Tikmēr Google vēlējās norādīt, ka šī publiskotā informācija kaitēs uzņēmumam biznesam nākotnē, tomēr tiesa iebildumu noraidīja.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma