Web Analytics
More
    Reklāma

    Google varētu zaudēt savu īpašo noklusētā meklētājservisa statusu Apple ierīcēs

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā ziņojām, ka publiskajā telpā parādījusies informācija, ka pirms pāris gadiem Microsoft bija gatavs Apple pārdot savu meklētāju Bing, lai tas tiktu izmantots Apple ierīcēs. Tomēr jau vairākus gadus tā ir Google, kas Apple ienes prāvu naudas summu katru gadu.

    Tiek prognozēts, ka Google Apple maksā no 18 līdz 20 miljardiem dolāru gadā, lai būtu galvenā un noklusētā meklētājprogramma interneta pārlūkā Safari. Protams, vēl var ierēķināt tos lietotājis, kuri lieto Chrome pārlūku Apple ierīcēs. Uzņēmums to uzskata par labāko servisu, kas šobrīd pieejams tirgū, tāpēc šajā situācija neredz negodīgu praksi.

    Reklāma


    Tomēr ASV Tieslietu departaments ir uzsācis lietu pret šo sadarbību, jo uzskata, ka tā kropļo kopējo tirgu, un Google tajā ieguvusi negodīgu dominanci, neļaujot citiem spēlētājiem paplašināt savu tirgu vai izrādīt konkurenci. Protams, Apple nepiekrīt šiem izteikumiem, jo tie ir stabili ienākumi, kas sastāda aptuveni 5% no ikgadējā uzņēmuma apgrozījuma.

    Tieslietu departaments uzskata, ka šis darījums būtu jāpārtrauc. Ja prasība tiks apmierināta, tad Apple pazaudēs šo naudu un lietotājiem tiks piešķirta nosacīta brīvība izvēlēties, kur un kā meklēt informāciju. Taču jābūt godīgiem, kas būs pirmā vieta, kur mēs parasti dodamies pēc informācijas… Tā, visticamāk, joprojām būs Google.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    13.10.2023 10:35

    Tas tak labi, Google varēs nemaksāt Apple un lietotāji turpinās lietot Google, jebklurš cits meklētājs tiks izmantots, lai atrastu kā uzstādīt Google meklētāju! :D
    Kaut kur šis jau ir redzēts.

    wils
    13.10.2023 13:05
    Reply to  Skābene

    Gūglis ir tik stulbs, ka katru gadu maksā no 18 līdz 20 miljardiem, sava prieka pēc.

    13.10.2023 14:43
    Reply to  wils

    Daļēji piekrītu, jo ļoti daudzi cilvēki nemaz neaizdomājas, ka var nomainīt meklētāju vai vienkārši nezin ka vai kā to var izdarīt. Esmu vairākiem redzējis gan telefonos gan datoros visādus dīvainus meklētājus. Lietotājs vienkārši lietoja to kas bija uzstādīts.
    Tāpēc domāju, ka nav vis tā, ka Google pa tukšo maksā.

    Slais
    13.10.2023 18:08
    Reply to  Skābene

    Kādas ir alternatīvas? Sorry vienkārši baigi neesmu interesējies. Mūsdienās vispār var bez googles iztikt? Kur kursors ar kādu rakstu par šo tēmu!!????

    Reklāma