Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft izskatījis iespēju pārdot Bing, lai kļūtu par noklusēto meklētājprogrammu Apple ierīcēs

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā tikusi publiskota informācija, kas atklāj, ka jau pirms trim gadiem Microsoft notikušas sarunas ar Apple par meklētājprogrammas Bing pārdošanu.

    Darījuma galvenais mērķis ir bijis kļūt par noklusēto meklētāju Apple ierīcēs, jo šobrīd šo funkciju pilda Google. Uzņēmums Apple maksā 15 miljardus dolāru gadā, lai saņemtu šo iespēju un darbotos vairāk nekā vienā miljardā ierīču. Sadarbība starp Apple un Google sākās jau 2002. gadā, palēnām kļūstot par noklusēto meklētājprogrammu visās ierīcēs.

    Reklāma


    Tikmēr Bing savu darbību uzsāka 2009. gadā, un tās izmantošana ir ļoti maza. Proti, aptuveni 10% no dažādiem vaicājumiem notiek Microsoft meklētājprogrammā. Tāpēc jau 2020. gadā notikušas sarunas ar Apple par iespēju pārdot Bing, lai ieņemtu Google vietu. Šī informācija nonākusi atklātībā pēc tam, kad tikusi atvērta lieta par Google un Apple pašreizējās sadarbības dominanto stāvokli. Tikmēr Apple uz šo atbild, ka tirgū vienkārši nav citas meklētājprogrammas, kas varētu aizstāt Google.

    Šeit varam novērot pēdējo gadu tendenci, kurā politiķi ar dažādu likumu palīdzību cenšas ierobežot lielo tehnoloģiju uzņēmumu monopolistisko stāvokli. Bet piekrītu arī argumentam, ka bieži vien nav pieejamas labākas un ērtākas alternatīvas gala patērētājam. Protams, Microsoft šis būtu patīkams izrāviens Bing popularitātei. Diemžēl nav zināma potenciālā darījuma summa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    05.10.2023 16:02

    Vel variants, microsoft sevi varetu nosaukt par bing.

    Reklāma