Web Analytics
More
    Reklāma

    Dienas gaismu ieraudzījusi Digitālā bibliotēka

    Jaunākie raksti

    Ar mērķi nodrošināt plašāku pieejamību saturam, kā arī pasargāt kultūras vērtības un mantojumu, virkne muzeju, bibliotēku sāk izmantot tehnoloģiju sniegtās iespējas un digitalizēt savus krājumus un ekspozīcijas. Tas arī bijis iemesls Digitālās bibliotēkas tapšanai, kas svinīgo atklāšanu piedzīvoja vakar, 26. oktobrī.

    Digitālā bibliotēka dod iespēju vienuviet iepazīties ar informāciju un materiāliem digitālā formātā, kas savākti no Nacionālās bibliotēkas, muzejiem, citām bibliotēkām un reģionu arhīviem.

    Reklāma

    Šī iespaidīgā digitālā krātuve tapusi septiņus gadus un tiks papildināta. Tā apvieno vairākas kolekcijas un piedāvā apskatīt vairākus miljonus digitālā satura vienību. Digitālajā bibliotēkā atrodami teju pieci miljoni periodisko izdevumu, vairāk nekā 267 tūkstoši grāmatu, teju 1,2 miljoni attēlu, ap 41 000 karšu, ap 265 tūkstoši skaņu un video ierakstu, tostarp dažādi raidījumi. Tāpat digitalizēti un vienuviet tagad apskatāmi gandrīz visi laikraksti, vēstules, rokraksti, nošu partitūras.

    Intereses pēc apskatījos, cik daudz un kādus materiālus var atrast par manu dzimto vietu Inčukalnu. Vietne piedāvā apskatīt gan vēsturiskas fotogrāfijas, gan rakstus un informatīvus materiālus par dažādos laikos nozīmīgiem objektiem šajā vietā.

    Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre Agnese Lāce, atklājot Digitālo bibliotēku, uzsvēra, ka šādā veidā ir iespējams saglabāt mūsu kultūras vērtības, kā arī paplašināt materiālu pieejamību pašmāju un ārzemju pētniekiem, kā arī skolēniem.

    AvotsLSM.lv
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    27.10.2023 12:06

    Piekļuves tiesības

    Pieejams tīmeklī (8 962 099)
    Pieejams bibliotēku tīklā (bez iespējas lejuplādēt) (5 787 050)
    Pieejams bibliotēku tīklā (2 195 918)
    Pieejams bibliotēku tīklā (bez iespējas lejupielādēt) (251 776)
    Pieejams Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītavās atsevišķos datoros (bez iespējas lejupielādēt) (68 815)
    Pieejams tīmeklī (bez iespējas lejupielādēt) (22 002)
    Pieejams Latvijas Nacionālās bibliotēkas tīklā (bez iespējas lejupielādēt) (16 167)
    Nav pieejams (12 929)
    —- —- —-
    6158739 jeb 36% bibliotēkas nav pieejami normālam darbam. izbaudiet mūsdienu akmens laikmetu!

    Reklāma