Web Analytics
More
    Reklāma

    “OX DRIVE” no Industra Bank saņem 2,8 miljonu eiro finansējumu

    Jaunākie raksti

    Latvijā izveidotā TESLA koplietošanas platforma un Industra Bank noslēdza vienošanos par 2,8 miljonu eiro finansējuma piešķiršanu TESLA autoparka attīstībai.  Tas ļaus Latvijas uzņēmumam būtiski palielināt autoparku par 80 TESLA automašīnām, sasniedzot jau 200 elektroauto koplietošanai.

    Egija Gailuma, OX DRIVE līdzdibinātāja, atzīst: “Līdz šim koplietošanas platformas bija ienācējas Latvijas tirgū, bet mums izdevās apliecināt Latvijas spējas tehnoloģiju jomā, attīstot sarežģītu biznesu un spējot tam piesaistīt kapitālu. Mēs apzināmies, ka šis ir tikai sākums, tāpēc jau strādājam pie jauniem attīstības plāniem ar nemainīgām vērtībām – būt uzticīgiem nākotnes mobilitātes konceptam un tehnoloģijām, piedāvājot koplietošanas platformā tikai premium elektroautomašīnas. Mūsu attīstība iet roku rokā ar autoparka paplašināšanu, jo tikai tā varam nodrošināt platformas lietotāju vajadzības pēc pieejamības un lietošanas ērtuma.”

    Industra Bank valdes loceklis Jānis Diedišķis, atbildīgs par klientu apkalpošanas un biznesa attīstības jomu, norāda: “Industra Bank ir atvērta dažādu nozaru uzņēmēju idejām – mēs finansējam biznesa projektus gan tehnoloģiju un pakalpojumu, gan ražošanas, lauksaimniecības, komerciālā nekustamā īpašuma un citās jomās. Mēs esam atvērti arī pavisam drosmīgām, taču pārdomātos aprēķinos balstītām biznesa idejām. SIA “Spaceship” izstrādātā automašīnu koplietošanas platforma OX Drive ļauj izbaudīt braucienu ar Teslu bez nepieciešamības to iegādāties. Zaļi, aktuāli un ilgtspējīgi – gan no vides aspektiem raugoties, gan vērtējot biznesa aprēķinus. Esam tiešām gandarīti, ka SIA “Spaceship” mūs izvēlējās par finanšu partneri savu attīstības projektu īstenošanai.”

    Kopš pērnā gada vasaras, kad platforma uzsāka darbību, tā ir piedzīvojusi strauju attīstību, sasniedzot vairāk nekā 35 tūkstošus platformas lietotāju, kas kopā veikuši 64 tūkstošus braucienu ar kopējo nobraukumu vairāk nekā 2,5 miljonu km. Vasarā pašmāju uzņēmums jau paplašināja autoparku līdz 110 TESLA modeļiem. Kopš autoparka papildinājuma būtiski pieaug arī lietotāju skaits un braukšanas biežums, ko var skaidrot ar pieejamību.

    TESLA koplietošanas platformas dibinātāji ir četri jauni uzņēmēji – Egija Gailuma (Latvija), Kristiāns Karlsons (Latvija), Juhan Kaarma (Igaunija) un Kristaps Vasiļjevs (Latvija), kuri kopā izveidojuši uzņēmumu SIA “SPACESHIP”. Apvienojot līdzdibinātāju pieredzi, zināšanas un sasniegumus jaunuzņēmumu, tehnoloģiju inovācijas, koplietošanas pakalpojumu un finanšu sektora jomā, radītais produkts atšķiras tirgū ar daudz augstāku pakalpojuma kvalitāti un piedāvātajām iespējām tā saņēmējiem. TESLA ir OX DRIVE attīstītāju stratēģiska izvēle, ņemot vērā, ka tas šobrīd ir labākais piedāvājums nākotnes mobilitātē – augsta veiktspēja apvienojumā ar komfortu un ekoloģiju.

    Tesla koplietošanas auto servisam “OX Drive” mēnesis – kas tas ir un kā tas strādā?

    Latvijas tirgus potenciāls ir augsts un tas katru gadu palielinās, ko apliecina lielais lietotāju skaits. Turklāt sabiedrība ir gatava pārejai uz videi draudzīgākām elektroautomašīnām. OX DRIVE ir apliecinājums tam, ka noteicošais faktors nav lētākais piedāvājums, bet gan vides jautājumi un inovācijas, ko sniedz elektroautomašīnas. Turklāt Latvijā augsts atbalsts un pieprasījums ir tieši TESLA automašīnām elektrotransportlīdzekļu nišā.

    Pēc lietotnes datiem, galvenais koplietošanas platformas lietotājs dzīvo Rīgā un Pierīgā, tāpēc pērn Rīgas un Jūrmalas areāls paplašināts arī vairākiem Pierīgas rajoniem – Mārupi, Jaunmārupi, Ādažiem, Babīti, Ulbroku, Baložiem, Vecāķiem, Vadlaučiem  un citiem.

    Viens no iemesliem, kāpēc Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji ir atvērti koplietošanas platformas izmantošanai, tā ir alternatīva privātam transportam – lētākas lietošanas izmaksas salīdzinājumā ar degvielu, nav uzturēšanas izmaksas, bezmaksas stāvvietas Rīgas centrā, kā arī iespēja apbraukt sastrēgumus, izmantojot sabiedriskā transporta joslas, kā arī atbilst zaļā dzīvesveida principiem.

    OX DRIVE platforma savu darbību uzsāka pērn jūlijā. Tās mērķis ir veicināt automašīnu ar elektrodzinējiem pieejamību Latvijā, mainot sabiedrības pārvietošanās ieradumus uz videi draudzīgākiem un piedāvājot jaunākos tehnoloģiskos sasniegumus.

    Industra Bank ir izveidojuši vietējie uzņēmēji, tās darbību fokusējot uz Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu. Bankai ir 20.5 tūkstoši klientu – tūkstotis pieci simti juridisku personu un deviņpadsmit tūkstoši privātpersonu, klientu ērtībai piedāvājam apkalpošanas centrus Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Jelgavā.

    2022. gadā banka strādāja ar konsolidēto peļņu 4.3 miljonu eiro apmērā. Prasmīga kapitāla izmantošana un straujā izaugsme pērn tai ļāva nodrošināt labāko kapitāla atdevi Latvijas banku sektorā. Industra Bank aktīvi pieauga par 57%, 2022. gada 31. decembrī sasniedzot 270 miljonu eiro atzīmi, savukārt klientu noguldījumu apmērs bija 244 miljoni eiro, pieaugot par 61% gada laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma