Web Analytics
More
    Reklāma

    Indija līdz 2040. gadam plāno uzbūvēt savu kosmosa staciju un nosūtīt astronautus uz Mēnesi

    Jaunākie raksti

    Jāsaka, ka 2023. gads kosmosa jomā bijis diezgan veiksmīgs Indijai. Augusta beigās tā guva uzreiz divus panākumus – pirmo reizi sasniedza Mēness virsmu un kļuva par pirmo valsti pasaulē, kurai veiksmīgi izdevies sasniegt Mēness dienvidu polu. Savukārt septembrī Indija palaida zondi, lai pētītu sauli. Loģiski, ka paveiktais ievērojami cēlis tās pašapziņu kosmosa jomā, un valsts apņēmusies līdz 2040. gadam uzbūvēt savu kosmosa staciju, kā arī nosūtīt astronautus uz Mēnesi.

    Indijas kosmosa aģentūra paziņojusi par plāniem līdz 2035. gadam uzbūvēt savu kosmosa staciju “Bharatiya Antariksha Station” un vēl pēc pieciem gadiem veikt apkalpes misiju “Gaganyaan” uz Mēnesi. Tā būs pirmā reize, kad Indija nosūtīs savus astronautus uz Mēnesi, tāpēc tam ir nopietni jāgatavojas, ko valsts pašreiz jau dara.

    Reklāma

    Indijas kosmosa aģentūra paziņojusi, ka jau šobrīd izstrādā plānu par apkalpes misiju uz Mēnesi. 21. oktobrī paredzēts veikt testa transportlīdzekļa “Crew Escape System” demonstrācijas lidojumu. Savukārt vēlāk plānotas trīs testa misijas ar nesējraķeti bez apkalpes līdzdalības. Kopumā paredzēts veikt aptuveni 20 testus pirms astronautus nosūtīt uz Mēnesi.

    Par kosmosa stacijas izveidi Indija neko daudz nav atklājusi, vien, ka to plānots izveidot līdz 2035. gadam. Paralēli tam visam Indija plāno veikt arī starpplanētu misijas uz Marsu un Venēru, kurās būtiska nozīme būs jaunai palaišanas platformai un nākamās paaudzes nesējraķetei, pie kuru izveides arī tiek aktīvi strādāts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vkkk
    22.10.2023 11:46

    Cilvēki izmanto ielu kā tualeti, ir milzīga nabadzība, dzeramā ūdens problēmas, pārtikas problēmas trakumsērga uz katra stūra. Sakarā ar gaisa temperatūras palielināšanos problēmas tikai pieaugs.Jā ļoti prātīgi, laikam piķis nav problēma….

    Biteme
    22.10.2023 12:02
    Reply to  Vkkk

    Bezpajumtieki, nariki, tualete uz ielas ir atrodami arī ASV, bet turpat blakus ir NASA, Masks, utt. Tāda nu tā dzīve ir – labumi nav sadalīti vienmērīgi.

    Krotow
    22.10.2023 17:30

    Viņi arī uz Sauli varētu aizlidot. Naktī. Taču Lai lido. Varēs pārliecināties praksē ka no atmosfēras trūkuma un apkārtnes temperatūras svārstībām no -200 līdz +150 grādiem bez pareizi uztaisītas tehnikas un skafandriem pat hare krišna neglābj. Tas nebūs kā pamērcēties Gangā pie Varanasi kopā ar miroņiem.

    Reklāma