Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” savās noliktavās izmanto jau 750 000 robotu sistēmas

    Jaunākie raksti

    18. oktobrī norisinājās “Amazon” rīkots pasākums “Delivering the Future”, kurā e-komercijas gigants informēja par jaunākajiem robotikas un mākslīgā intelekta risinājumiem, kurus integrē noliktavās un izmanto pasūtījumu piegādē. Var redzēt, ka uzņēmums aktīvi turpina centienus paātrināt darbu noliktavās, kurās kopumā integrētas jau 750 000 robotu sistēmas.

    Viens no jaunumiem, ar ko kompānija nāca klajā – robotikas sistēma “Sequoia”, kas uzlabo piegādes ātrumu, darbinieku drošību un paātrina pamata darbības. “Amazon” prognozē, ka ar tās palīdzību par 75% varētu paātrināt ar preču atrašanu un uzglabāšanu saistītas darbības, kā arī līdz pat par 25% paātrināt pasūtījumu piegādi.

    Reklāma

    “Amazon” noliktavu darbinieki strādā plecu pie pleca ar “Agility Robotics” robotu “Digity”.

    “Sequoia” ietver transportlīdzekļus, kas nogādā preces līdz šķirošanas iekārtai. Sistēma izmanto robotizētas rokas un datorredzi, lai paņemtu konteinerus no augstākiem plauktiem un identificētu tajos esošās preces pirms nodošanas darbiniekiem piegādes nodaļā. Šādā veidā arī tiek palielināta darbinieku drošība, kuriem vairs nav jāstiepjas uz augšu, lai aizsniegtu smagus priekšmetus, riskējot savainoties. Būtiski arī norādīt, ka “Sequoia” radīta, lai strādātu kopā ar noliktavas darbiniekiem, nevis aizstātu tos. Jaunā sistēma kopš šīs nedēļas sākuma tiek izmantota “Amazon” Hjūstonas noliktavā.

    Papildus tam “Amazon” paziņoja, ka savās noliktavās sāks testēt “Agility Robotics” cilvēkveidīgo robotu “Digit” ar mērķi saprast, vai tas ir piemērots darbam šādā vidē. Kopumā “Amazon” ļoti aktīvi veic pāreju uz robotizāciju un savās noliktavās izmanto jau ap 750 000 dažādas robotu sistēmas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivis
    20.10.2023 09:34

    Vispirms roboti mums atņems darbu un tikai pēc tam iznīcinās .)

    xs1
    20.10.2023 09:49
    Reply to  Ivis

    Nu jā, bet cilvēks jau tāds vecs divtaktu motors vien ir … žļembā iekšā visādus sūdus, pūst tie vēdērā un ražo enerģiju, tad vēl skābekli vajag un jāremontējas tāpat vislaik, nogurst, atpūtu vajag … naudu arī prasa … būs jauni smuki roboti, darbosies iespējams no saules un vēja tikai … normāla evolūcija … varēs braukt iekarot marsu :)

    Labrīt
    20.10.2023 17:26
    Reply to  xs1

    Beigās robotiem liks arī pirkt to noliktavas saturu.

    jhj
    12.11.2023 03:53
    Reply to  Ivis

    tici man , tu to darbu nevarētu nedēļu izturēt, esmu strādājis vairākās amazonēs, nauda laba, bet darbs ir elle. Labāk lai roboti dara to.

    Egils
    21.10.2023 02:23

    Šitie vismaz kakāt un čurāt negrib, var noverdzināt maksimāli. Tikmēr bio gaļas roboti Amazone vēl sataisījušies stāties arodbiedrībā, kas Džefam galīgi pie sirds neiet >:@

    Reklāma