Web Analytics
More
    Reklāma

    Ņujorkā plāno pieprasīt kriminālās vēstures pārbaudi, lai iegādātos 3D printeri

    Jaunākie raksti

    Ņujorkas štata iedzīvotājiem drīzumā varētu tikt pārbaudīta sodāmība un kriminālā vēsture, lai iegādātos 3D printeri. Tas saistīts ar pēdējos gados augušo šaujamieroču izgatavošanas popularitāti ar šīm iekārtām.

    Cilvēki ir atraduši iespēju, ka ar dažāda veida printeriem iespējams izgatavot šaujamieročus vai vismaz daļu no tā detaļām. Tas noved pie situācijas, ka sabiedrībā parādās ieroči, kuri nav izsekojami un tiek dēvēti par spoku pistolēm jeb angliski “ghost gun”. Līdz ar to tiek apdraudēta sabiedrības drošība.

    Reklāma

    Tāpēc Ņujorka gatavojas pieņemt īpašu likumu, kas noteiks potenciālā pircēja kriminālās sodāmības vēsturi, tādējādi izsverot, vai šai persona var pārdot šādu 3D printeri. Tas gan attieksies uz tiem modeļiem, ar kuriem ir iespējams izgatavot šaujamieročus. Pagaidām likumā nav minēti kādi noteikti printeru modeļu, uz kuriem pārbaudes varētu stāties spēkā.

    Kā norāda policija, tad šīs spoku pistoles pēdējos gados ir kļuvušas ļoti populāras un var tikt izgatavotas gandrīz jebkur. Līdz ar to ir ļoti grūti izsekot ieroča vēsturei un iegādei, ja ir noticis kāds noziegums. Tiesa, policija noraida bažas, ka šādai ieroču izgatavaošanai un izmantošanai ir gaiša nākotne un popularitāte.

    Šeit viedoklis noteikti varētu būt Kursora nesen izveidotajai Discord grupai, kas tieši specializējas 3D printeru jautājumos.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    18.10.2023 09:40

    Tā vietā pasūtīs jau izprintētu visu no kādas printēšanas fermas.

    Krotow
    18.10.2023 11:14

    Lai taču atšķiro visus kriminālos niggas un iemet bioreaktorā. Nebūs problēmu ar printeriem.

    bobis
    19.10.2023 15:44

    Ari nekadam bijusajam cip darbiniekam, policistam vai armijniekam, nessliktak par noziedzniekiem mak saut. Ne jau zagli iesaceji pa ameriku teroraktus riko.

    Reklāma