Web Analytics
More
    Reklāma

    Ņujorka izmantos mākslīgo intelektu, lai metro atpazītu ieročus

    Jaunākie raksti

    Ņujorkas pilsēta pēc nepilniem trim mēnešiem testa režīmā uzsāks izmantot skenerus, kas ar mākslīgā intelekta palīdzību spēšot noteikti, vai cilvēkam līdz ir ierocis.

    Jaunie detektori atradīsies pie turniketiem, pa kuriem cilvēki iekļūt metro līnijā dažādās stacijās. Protams, noteiktas stacijas un skeneru skaits netiek atklātas drošības nolūkos. Par jauno skeneru un mākslīgā intelekta izmantošanu Ņujorkas policijai jāziņo 90 dienas iepriekš, jo to pieprasa likums. Pagaidām pilsēta ir izvēlējusies zīmola Evolv skenerus, tomēr ir atvērta arī citiem piedāvājumiem.

    Reklāma

    Evolv skeneri jau šobrīd tiek izmantoti beisbola komandas “Mets” stadiona pārbaudei un Metropoles mākslas muzejā. Uzņēmuma skeneri izskatās pēc parastiem metāla detektoriem, bet tie ir arī aprīkoti ar mākslīgo intelektu. Pēc uzņēmuma teiktā, skeneri izmanto drošus, īpaši zemas frekvences elektromagnētiskos laukus un modernus sensorus, lai atklātu slēptos ieročus.

    Tomēr reālā pieredze un atsauksmes par Evolv iekārtām nav tik viennozīmīgi labas. Piemēram, norādot uz to, ka skeneri atpazinuši salocītu lietussargu kā ieroci, bet tikmēr alumīnija formā izgrieztu ieroci nav spējuši atpazīt. Cits informācijas avots norāda, ka Evolv pat ir uzpirkuši organizācijas, kas atbild par cilvēku drošību, lai saņemtu labu vērtējumu.

    Katrā ziņā Ņujorka ir pilsēta, kura vēlas ikdienā izmantot tehnoloģijas un mēs zinām, kāda ir publisko šaušanu aktivitāte ASV. Tāpēc pilsētas mērs ir atvērts dažādiem moderniem risinājumiem, kuros atkal ir vieta mākslīgajam intelektam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    02.04.2024 12:31

    Vai tad Metro plāno ierobežot amerikāņu konstitucionālās tiesības nēsāt ieročus!? :D

    Reklāma