Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT un MikroTik demonstrē kopīgi radīto 5G lieljaudas rūteri

    Jaunākie raksti

    Pašmāju tehnoloģiju uzņēmumi LMT un MikroTik radījuši 5G lieljaudas rūtera prototipu. Rūteris darbojas 5G mmWave spektrā un savienotajām iekārtām spēj nodrošināt līdz šim nebijušas kvalitātes datu pārraidi. Paredzams, ka rūteris īpaši noderīgs nākotnē varētu būt tādām industrijām kā kuģniecība un citām, kur nepieciešama jaudīga un ātra datu apmaiņa.

    Tehnoloģiju un inovāciju foruma 5G Techritory ietvaros notikušajā rūtera demonstrācijā, kas norisinājās LMT un MikroTik kopīgi izveidotajā 5G laboratorijā, jaudas testos rūteris spēja nodrošināt maksimālo augšupielādes ātrumu 300Mbps un lejupielādes ātrumu – 2.5 Gbps.

    Reklāma

    “5G ieviešana ir pavērusi durvis milzīgam tehnoloģiskam lēcienam, kura spēku sajūt gan ierindas cilvēks, gan dažādas tautsaimniecības nozares. Lai šis lēciens radītu maksimāli lielu pievienoto vērtību, būtiska loma ir ne tikai inovācijām, kas spēj izmantot 5G sniegtās iespējas, bet arī nemitīgai 5G tīkla infrastruktūras attīstībai un tādu datu pārraides iekārtu radīšanai, kas jaudas un ātruma ziņā spēj apmierināt 5G lietotāju vēlmes un vajadzības. LMT un MikroTik to lieliski apzinās, tāpēc jau daudzus gadus strādā pie dažādu jaunāko 5G tehnoloģiju risinājumu testiem, un šis jau ir otrais kopīgajā darbā tapušais rūteris,” stāsta LMT prezidents Juris Binde.

    Lieljaudas rūteris strādā 5G mmWave spektrā – “milimetru viļņu” frekvencēs, kas darbojas no 24 GHz līdz 47 GHz un atrodas 5G spektra diapazona augšgalā. Kā norāda rūtera radītāji, iekārtai būtiska loma, nodrošinot datu pārraidi apstākļos, kad īsā laika periodā nepieciešams pārraidīt milzīgu datu apjomu, bet vides specifikas vai citu iemeslu dēļ izbūvēt datu pārraides kabeļu tīklu ir neiespējami vai sarežģīti. Kā viens no iespējamiem izmantošanas veidiem Latvijā radītajam lieljaudas rūterim tiek minēta datu pārraides nodrošināšana starp jūrā esošajiem kuģiem un kuģiem ar ostu. LMT jau tuvākajā nākotnē plāno rūteri izmantot testiem, attīstot 5G pārklājumu ne tikai uz zemes, bet arī Baltijas jūrā.

    “Mums ir liels gandarījums kopā ar LMT turpināt veidot ne tikai Latvijas, bet arī pasaules tehnoloģiju rītdienu. Katra jauna kopīgi radīta iekārta paver ne tikai jaunas iespējas mūsu klientiem, bet arī ļauj mums pašiem mācīties un laicīgi meklēt  atbildes uz jautājumiem un izaicinājumiem, kas sabiedrību sagaida nākotnē.  Piemēram, kad 5G mmWave frekvenču josla būs brīvāk pieejama lietošanai jau vairākās valstīs, mēs tam būsim gatavi – pateicoties arī tādiem testiem, kādus varēja vērot 5G Techritory apmeklētāji, “ saka SIA Mikrotīkls valdes loceklis – direktors Džons Tallijs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tik
    18.10.2023 20:35

    LMT varētu optimizēt savas bāzes stacijas, tad ieviest visus lieljaudas rūterus. Mans uzņēmums lietoja 2 dažādās pilsētās 5G rūterus, kurus LMT meistari samainīja atpakaļ uz 4G, jo tā būšot labāk. Kāda jēga no 5G.

    Labrīt
    18.10.2023 23:29

    Kuģniecībā? Kuģniecībā pārsvarā viss notiek lēnām, garlaicīgi lēnām.

    Jūrnieks
    19.10.2023 03:10

    Par kuģniecību gan, mazliet, sasmaidījos. :)

    Neesmu ne reizi lejup(augšup) lādējis vēl failus, kas lielāki par dažiem megabaitiem.

    Neviena atskaite utt nebūs “smaga”.
    Uz doto brīdi strādāju “offshore” industrijā un arī te neviens projekta fails nav lielāks par pārdesmit MB.

    Last edited 6 months ago by Jūrnieks
    Reklāma