Web Analytics
More
    Reklāma

    “Pasažieru vilciens” mobilajos kases aparātos jaunas funkcijas uzlabo apkalpošanas ātrumu

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju uzņēmums “Codex” paplašinājis funkcijas AS “Pasažieru vilciens” ieviestajos daudzfunkcionālajos plaukstas izmēra mobilajos kases aparātos, ar kuriem vilcienos tiešsaistē var pārdot, tostarp norēķinoties ar maksājumu karti, braukšanas biļetes, izsniegt tās papīra formātā, kā arī validēt visu veidu biļetes. Proti, tagad konduktors kontrolieris ar mazāk “klikšķiem” un ātrāk pasažierim var pārdot biļetes.

    Ar vienu šādu mobilo kases aparātu PAX A920 var pārdot, izsniegt papīra biļetes un validēt gan elektroniskās, gan visa veida papīra biļetes, tostarp abonementa biļetes, skenējot uz tām AZTEC kodu. Biļetes validē gan ar PAX iekārtām, kurās darbojās “Pasažieru vilciena” pasūtītā un SIA “Codex” izstrādātā PVPAY sistēma, kā arī ar speciāli pielāgotu lietotni mobilajos telefonos.

    Reklāma

    “Pirms PAX iekārtu ieviešanas vilcienā norēķiniem ar maksājumu karti bija nepieciešams vēl atsevišķs terminālis. Taču patlaban iekārtās tiek nodrošināts mūsdienīgs bezkontakta norēķinu veids, kas ir ērtāks un ātrāks maksājuma veids steidzīgajā dzīves ritmā. To visu nodrošina lietotne. Analogu risinājumu izmanto arī avioindustrijas pasažieru norēķiniem,” stāsta “Codex” valdes loceklis Vladimirs Dagenvalds. Klients var ērti saņemt rezerves kopiju maksājuma apliecinājumam par biļetes iegādi. Atbilstoši “Pasažieru vilciena” biznesa prasībām ierīce ļauj arī noformēt zona-zona un pietura-pietura biļetes saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumu prasībām.

    ““Pasažieru vilcienā” strādājam pie virknes digitālo risinājumu, ar kuriem efektivizēt procesus, ietaupīt resursus, kā arī atvieglot gan pasažieru, gan darbinieku ikdienu. Ar mobilajiem kases aparātiem palīdzam ietaupīt vienu no cilvēkiem un uzņēmumiem būtiskāko resursu – laiku. Izmantotā tehnoloģija ir pielāgojama un attīstāma arī jaunu produktu pievienošanai šiem kases aparātiem nākotnē,” piebilst Ojārs Rozenbergs, AS “Pasažieru vilciens” Informācijas tehnoloģiju departamenta vadītājs.

    Mobilo kases aparātu programmatūra ir izstrādāta speciāli “Pasažieru vilciena” biļešu tirdzniecības vajadzībām uz Latvijā radītās, pilnībā pārveidotās “Tiki-Taka Pay” kases aparātu bāzes. Izveidots arī portāls, kas precīzi ģenerē atskaites par noskenēto biļešu skaitu, kā arī to pārdošanas apmēru dažādos aspektos – dati par maršrutā pārdotajām biļetēm tiek nolasīti un saglabāti.

    Mobilos kases aparātus “Pasažieru vilciens” iegādājās 2020. gadā, kas tobrīd bija jaunākā tehnloloģija mobilajos kases aparātos, savukārt to sinhronizācijas modulis ir papildināts ar vilcienu datu sinhronizāciju, lai būtu ērta apkalpošanas un caurspīdīga uzskaites sistēma. Tas ļauj ātrāk datus automātiski saņemt no servera un nosūtīt uz to. Tāpat ir uzlabota tirdzniecības saskarne biļešu pārdošanai un “Tiki-Taka Pay” izdrukas modulis. Konduktori kontrolieri 120 mobilos kases aparātus lieto visos vilcienu reisos visās dzelzceļa līnijās.

    2020. gadā tika izstrādāts biļešu noformēšanas modulis vilciena maršruta izvēles nodrošināšanai, kā arī biļešu noformēšanai un pirkuma groza attēlošanai atbilstoši “Pasažieru vilciena” biļešu tirdzniecības vajadzībām. Biļešu kontroles modulis nolasa datus par maršrutā pārdotajām biļetēm un tos saglabā. Biļešu kontroles modulī integrēta arī biļešu AZTEC koda nolasīšana, kas nodrošina iespēju validēt un pārbaudīt datus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    trx450
    16.10.2023 09:22

    Varu derēt ka automātus piegādāja LDz valdes brāļa dēls.

    Fff
    17.10.2023 08:35
    Reply to  trx450

    Vecvectevs

    trx450
    16.10.2023 09:24

    Ja runājam par aviorisinājumiem kurš pēdējo reizi no lasītājiem ir pircis aviobiļeti lidostā.

    Fff
    17.10.2023 08:36
    Reply to  trx450

    Es 1 esmu

    Krotow
    16.10.2023 13:22

    Būtu labāk pateikuši reālu jauno elektrovilcienu atklāšanas datumu.

    Reklāma