Web Analytics
More
    Reklāma

    Apsviedīgi noziedznieki “Spotify” izmanto, lai atmazgātu naudu

    Jaunākie raksti

    Zviedrijas laikraksts “Svenska Dagbladet” veicis izmeklēšanu, kurā noskaidrots, ka noziedznieku grupas izmanto mūzikas straumēšanas servisu “Spotify“, lai atmazgātu naudu.

    “Svenska Dagbladet” ziņojumā tiek apgalvots, ka bandu dalībnieki naudu, ko saņēmuši par noziedzīgu darbību veikšanu, tostarp narkotiku darījumiem un pasūtījuma slepkavībām, konvertējuši “Bitcoin”. Pēc tam viņi šajā valūtā samaksājuši par neīstu dziesmu straumēšanu, kuras “Spotify” publicējuši lietotāji, kuri saistīti ar šiem noziedznieku grupējumiem. Vēlāk nauda par šo dziesmu straumēšanu veiksmīgi iekasēta no “Spotify” un šādā veidā atmazgāta.

    Reklāma

    Četri bandas locekļi, kuri acīmredzot piekrituši sadarboties noziegumu atklāšanā, un policists apstiprināja faktu, ka šāda krāpniecības shēma tiek plaši izmantota visā Zviedrijas noziedzīgajā pasaulē jau kopš 2019. gada. Viens no bandas dalībniekiem arī izteicās, ka daži no noziedznieku grupējumiem, kuri šādā veidā atmazgājuši naudu, saistīti ar sprādzieniem un apšaudēm Zviedrijā. Viņš arī pauda pārliecību, ka līdzīgas noziedzīgas darbības turpināsies valstī.

    Pieminētais policijas darbinieks norādīja, ka jau iepriekš ir mēģinājis sazināties ar “Spotify”, lai brīdinātu par 2021. gadā paveiktām līdzīgām noziedzīgām darbībām, taču nav saņēmis atbildi. Tikmēr “Spotify” apgalvo, ka neesot saņēmis ziņojumu no policijas, kā arī nav atradis “nekādus datus vai nopietnus pierādījumus”, kas liecinātu, ka platforma tiek izmantota šādiem noziedzīgiem nolūkiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma