Web Analytics
More
    Reklāma

    Šogad darbu zaudējuši jau vairāk nekā 6000 videospēļu izstrādātāju

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada beigas un 2023. gads virknei nozaru un uzņēmumu bijis izaicinājumiem pilns, kas lielākoties saistīts ar nestabilo ekonomisko situāciju. Gada sākumā lielie tehnoloģiju giganti viens pēc otra ziņoja par darbinieku masveida atlaišanu, un arī šobrīd reti, bet tomēr var lasīt par līdzīgiem lēmumiem. Tikmēr, kas attiecas uz videospēļu industriju, tai 2023. gads līdz šim bijis gan viens no labākajiem, gan viens no sliktākajiem. Izdotas daudzas ilgi gaidītas spēles, taču vienlaikus darbu nozarē pazaudējuši vairāki tūkstoši videospēļu izstrādātāju.

    Mājaslapā videogamelayoffs.com vēstīts, ka šogad laikā līdz oktobrim darbu videospēļu industrijā zaudējuši 6100 izstrādātāju no 80 dažādām kompānijām, ieskaitot 830 no “Epic Games”, ap 600 no “Unity Technologies”, ap 775 no “Electronic Arts”, ap 400 no “Twitch” un ap 100 no “CD Projekt Red”. Tā kā atsevišķi uzņēmumi neziņo par darbinieku atlaišanu, reālais skaits varētu būt krietni lielāks. Būtiski, ka tieši septembrī piedzīvots lielākais videospēļu izstrādātāju atlaišanas vilnis, kad darbu pazaudējuši speciālisti no 17 dažādiem uzņēmumiem.

    Reklāma

    Tāpat arī ziņots, ka kopš gada sākuma darbu pārtraukušas 11 videospēļu studijas, piemēram, “Calpyte”, “Dang”, “Puny Human”, “Volition Games”, “Mimimi Games”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    12.10.2023 01:07

    Nau liela tragedija ja var vecas speles paspelet, jaunas speles kas ir interesantas var uz vienas rokas pirkstiem saskaitit.

    Lolwart
    12.10.2023 08:35

    Nevajag taisīt mēslus ar palielinātu woke kontentu un lielākā daļa problēmu atkritīs (sveiki, Voalition). Epic situācija ir cita, Svīnijam šķita, ka viņš ir gudrāks par visiem, sanāca apkakāties un tagad Tencent ķīniešu overlordi sāk ieviest kārtību. Lai vēl patiesājas ar kādu Apple izmēra uzņēmumu, varēs ķīniešiem pārdot otru uzņēmuma daļu un doties pensijā, ko viņš arī būtu pelnījis.

    Reklāma