Web Analytics
More
    Reklāma

    “Epic Games” atlaiž 16% darbinieku

    Jaunākie raksti

    Tā vien šķiet, ka darbinieku masveida atlaišana uzņēmumiem ir aktuāla arī 2023. gada otrajā pusē. Par to ļauj pārliecināties videospēļu izstrādātājs “Epic Games”, kas paziņojis, ka atlaidīs 16% no sava darbaspēka jeb ap 830 strādājošo.

    “Epic Games” dibinātājs un izpilddirektors Tims Svīnijs norāda, ka pēc ilgām pārdomām uzņēmums ir secinājis, ka vienīgais veids, kā stabilizēt finansiālo situāciju, ir darbinieku atlaišana. Viņš skaidro, ka “Epic Games” jau kādu laiku tērē daudz vairāk naudas nekā nopelna, tostarp ieguldot lielus līdzekļus “Epic Games” izaugsmē un attīstot “Fortnite”. Svīnijs stāsta, ka uzņēmums ir pielicis pūles, lai samazinātu izmaksas, piemēram, ietaupījis uz mārketinga aktivitātēm un apturējis darbā pieņemšanu, taču ar to nav bijis pietiekami, lai padarītu uzņēmumu finansiāli stabilu.

    Reklāma

    Ļoti iespējams, ka darbinieku masveida atlaišanu “Epic Games” varētu īstenot vēl šogad. Klīst arī baumas, ka videospēļu izstrādātājs meklējis finansējumu no ārpuses un spekulējis ar darbinieku atlaišanu, lai tiktu pie reālākas iespējas piesaistīt līdzekļus.

    Ne tikai “Epic Games”, bet arī citiem videospēļu nozares uzņēmumiem šis gads bijis finansiāli smags un izaicinošs. Piemēram, zviedru videospēļu kompānija “Embracer Group” atcēlusi vairākus projektus, pat slēdza visu studiju sliktās finansiālās situācijas dēļ. Labi neklājas arī citiem videospēļu industrijas dalībniekiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    30.09.2023 20:36

    Episki!

    Mārcis
    01.10.2023 14:31

    Interesanti,ka abi īpašnieki ir miljardieri.Uzņēmumam paša vērtība ir 32 miljardi.Grūti iet.

    Biteme
    01.10.2023 15:03
    Reply to  Mārcis

    Nu, citādi jau pie miljardiem netikt. Tas nav labdarības fonds, saproties.

    bobis
    02.10.2023 21:28

    Jebkur gadijuma, mans kompis nevelk to fortnite. Lielas online speles iet uz grunti, tada vai citada veida.

    TopStar
    03.10.2023 21:38

    Miljardu kompānija. Un protams mazais cilvēciņš kas tur tiek viegli izsists ar knipi. Jēga strādāt lielos uzņēmumos?

    Reklāma