Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA līdz 2040. gadam plāno uzbūvēt mājas uz Mēness

    Jaunākie raksti

    ASV kosmosa aģentūrai NASA ir lieli plāni saistībā ar Mēness izpēti un cilvēku atgriešanos uz tā. To pierāda kaut vai tas, ka NASA līdz 2040. gadam plāno uzbūvēt mājas uz Mēness, un darbs pie šī projekta jau notiek.

    Kosmosa aģentūra norāda, ka šīs mājas būs domātas astronautiem, kuriem uz Mēness jāpavada ilgāks laiks izpētes vai kādu citu iemeslu dēļ. Ēkas nolemts būvēt ar 3D printera palīdzību, kā materiālu izmantojot īpašu Mēness betonu, kas iegūts no virsmas iežiem. NASA jau arī atradusi kādu, kas šo uzdevumu spēs paveikt. Tas ir 3D drukas uzņēmums “ICON”, kas izstrādā progresīvas būvniecības tehnoloģijas un kam jau ir pieredze māju būvniecībā, izmantojot 3D printeri.

    Reklāma

    “ICON” finansējumu no NASA pirmo reizi saņēma 2020. gadā un 2022. gadā paziņoja par papildu 60 miljoniem dolāru kosmosa būvniecības sistēmai. Ideja ir ar raķetes palīdzību nosūtīt 3D printeri uz Mēnesi, kur tas pabeigs māju būvniecību. Paredzēts, ka 2024. gada februārī “ICON” 3D printeris veiks pirmo testu.

    Protams, šajā visā 3D māju būvniecībā uz Mēness vēl ir daudz neskaidrību un šķēršļu, taču NASA to cer atrisināt, piesaistot akadēmiķus un pētniekus.

    AvotsForbes
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma