Web Analytics
More
    Reklāma

    Reklāmas aģentūra “X Social Media” iesūdzējusi tiesā Maskam piederošo “X”

    Jaunākie raksti

    Jūlija vidū Īlons Masks veica vērienīgu “Twitter” zīmola maiņu un nāca klajā ar jaunu vizuālo identitāti un logotipu “X” burta veidolā. Jau toreiz bija atzīmēts, ka uzņēmums varētu saskarties ar problēmām, jo “X” preču zīme pieder vairākiem simtiem, iespējams, pat tūkstošiem uzņēmumu. Preču zīmju advokāts Džošs Gerbens (Josh Gerben) toreiz izteicās, ka pastāv 100% liela iespēja, ka kāds no šiem uzņēmumiem iesūdzēs “X” tiesā. Tas nu tagad ir noticis – sociālo mediju reklāmas aģentūra “X Social Media” iesūdzējusi tiesā “X” sakarā ar preču zīmes pārkāpumiem un “X” burta izmantošanu.

    “X Social Media” sevi raksturo kā uzņēmumu, kas kopš 2016. gada piedāvā reklāmas un sociālo mediju pakalpojumus juridiskās sfēras pārstāvjiem. Lai gan “X Social Media” logotips ievērojami atšķiras no Maskam piederošā “X”, uzņēmums apgalvo, ka izstrādājis atšķirīgu “X” zīmi, kas ir saistīta ar tā reklāmēšanos sociālajos medijos.

    Reklāma

    “X Social Media” logotips

    “X Social Media” arī apgalvo, ka brīdī, kad interneta plašumos parādījās “Twitter” jaunā vizuālā identitāte un “X” logotips, tas klientiem un partneriem radīja neskaidrības un lika  domāt, ka “X Social Media” savus reklāmas pakalpojumus piedāvā “X” vai arī kādā citā veidā ir saistīts ar Īlona Maska uzņēmumu. Tā kā “X” ir sociālo mediju platforma, saistība ar “X Social Media” šķiet vēl pārliecinošāka. Prasītājs arī apgalvo, ka jau ir cietis finansiālus zaudējumus “Twitter” zīmola maiņas dēļ un ir pārliecināts, ka neskaidrības turpināsies, radot “X Social Media” vēl lielāku finansiālo kaitējumu.

    Tāpat “X Social Media” uzsver, ka augustā nosūtīja vēstuli Īlona Maska uzņēmumam ar prasību pārtraukt mārketinga aktivitātes, piedāvāt, pārdot vai izplatīt pakalpojumus, kur parādās “X” zīme. Taču “X” noraidīja šo prasību. Tāpēc “X Social Media” acīmredzot nekas cits neatlika kā sūdzēt “X” tiesā un prasīt atlīdzināt zaudējumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    04.10.2023 13:34

    Maximai arī būtu ko teikt.

    Egils
    04.10.2023 16:07

    Nig.eri

    Krotow
    04.10.2023 16:15

    Tā iet kad firmu logo pievāc alfabēta burtus. To jāaizliedz ar likumu.

    Biteme
    04.10.2023 23:34
    Reply to  Krotow

    Vajadzētu nosaukumus ģenerēt. Reģistrējot uzņēmumu, pretī dabū teksta identifikatoru ko būs izmantot par nosaukumu. 20 simboli, no tiem 5 cipari, 5 speciālie simboli. Derīgs 1 gadu un pēc tam atkārtota reģistrācija, katrā trešajā reizē – atlaide.

    bobis
    05.10.2023 16:10

    Atceros ka kautkada valsti, piedavaja dzimumu pase atzimet ar x.

    Reklāma