Web Analytics
More
    Reklāma

    Maskam varētu būt problēmas ar “Twitter” zīmola maiņu, jo”X” preču zīme pieder simtiem uzņēmumu

    Jaunākie raksti

    Aizvadītās nedēļas nogalē Īlons Masks paziņoja par plāniem mainīt “Twitter” zīmolu, kas ietver gan nosaukuma, gan logotipa maiņu. Šie plāni tika realizēti zibens ātrumā, jo jau pirmdien mikroblogošanas platformas nosaukums sāka pārtapt par “X” un zilā putna logo nomainīts uz X burtu. Taču, iespējams, Masks šajā visā ir ieskrējies mazliet par ātru. Tapis zināms, ka viņam varētu būt problēmas ar logotipu, jo “X” preču zīme pieder vairākiem simtiem, ja ne tūkstošiem uzņēmumu, ieskaitot nevienu citu kā “Meta”.

    Noskaidrots, ka tiesības uz “X” preču zīmi pieder līdz pat 300 uzņēmumiem Ziemeļamerikas reģionā vien. Starp tiem ir arī “Microsoft” un “Meta”, kas Maskam varētu diezgan sarežģīt ceļu līdz pilnīgai “Twitter” zīmola nomaiņai.

    Reklāma

    Zināms, ka, piemēram, “Microsoft” preču zīme “X” pieder kopš 2003. gada, un tā ir saistīta ar “Xbox” komunikācijas un videospēļu studijas segmentu. Savukārt “Meta” 2019. gadā iegādājās tiesības uz zili baltu “X” burtu, kas ir saistīts ar programmatūru un sociālajiem medijiem. Lai saņemtu tiesības uz “X” preču zīmi, uzņēmumam šis burts jāpiedāvā unikālā dizainā, kam jāatšķiras no pārējiem “X” logotipiem. Līdz ar to, visticamāk, tagad būs nepieciešama izskatīšana vai Maska “X” burts nekopē kādu no citām šādām preču zīmēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    26.07.2023 11:38

    Ko tur raudat par Microsoft un Facebook, tas ir sikums. Sis man vairak atgadina X11 vai Xorg kas ir no 1984 gada. Un vinu logo gan ir lidziba loti tuvu.comment image

    Last edited 9 months ago by Oskars
    xs1
    26.07.2023 11:47

    x.com Elons dibināja jau 1999 gadā … tur daudzi atkritīs :)

    Name*
    26.07.2023 13:26
    Reply to  xs1

    x.com piederēja PayPal nevis Elon. Elons tikai pirms paris gardien atpirka no PayPal x.com.

    xs1
    26.07.2023 13:58
    Reply to  Name*

    Vispār jau tika izveidots vispirms x.com un tad tikai tikai Paypal uz tā bāzes … pēc tam ceļi šķīrās … bet nu iespējams atkal krustosies, ja reiz doma tagad iksā integrēt arī maksājumus,utt.

    bobis
    06.08.2023 11:30

    Gruti bij nosaukt masks xxx.

    Reklāma