Web Analytics
More
    Reklāma

    “Spotify” miljoniem podkāstu pievieno automātiski ģenerētus transkriptus

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Spotify” nākusi klajā ar paziņojumu, ka tuvāko nedēļu laikā miljoniem podkāstu pievienos automātiski ģenerētus atšifrējumus jeb transkriptus. Tas nozīmē, ka lietotāji varēs arī neklausīties pašu podkāstu, bet tā vietā izlasīt teksta atšifrējumu, kas atsevišķās situācijās daudziem varētu būt ērtāks risinājums.

    Teksta atšifrējumi tiks arī sinhronizēti ar podkāstu, kas ļaus vienlaikus gan klausīties raidierakstu, gan lasīt līdzi runāto tekstu. Transkripti atrodami zem klausāmā podkāsta, izvēloties opciju “read along” jeb “lasīt līdzi”. Šāda iespēja padarīs podkāstus pieejamākus interesentiem, kā arī ļaus iepazīties ar epizodes saturu situācijās, kad noklausīšanās nav iespējama.

    Reklāma

    “Spotify” informē, ka jauno funkcionalitāti iegūs “miljoniem” podkāstu epizožu. Tāpat uzņēmums atklāj, ka nākotnē satura veidotāji šiem podkāstu atšifrējumiem varētu pievienot vizuālo saturu, kas ļaus vēl labāk izprast raidierakstā runāto.

    Jāpiezīmē, ka automātiski ģenerēto transkriptu funkciju podkāstiem “Spotify” palaiž vienlaikus ar mākslīgā intelekta risinājumu, kas ļauj tulkot podkāstus dažādās valodās, izmantojot “OpenAI Whisper” tehnoloģiju. Šādā veidā “Spotify” publicētie raidieraksti daudzējādā ziņā kļūs pieejamāki, nodrošinot arī satura veidotājiem lielāku klausītāju auditoriju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma