Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” izziņo jaunas “Ray-Ban Meta Smart Glasses” viedās brilles

    Jaunākie raksti

    Pirms diviem gadiem “Meta” sadarbībā ar “Ray-Ban” prezentēja savas pirmās viedās brilles “Ray-Ban Stories“. Divus gadus vēlāk, 27. septembrī, sava pasākuma “Connect” ietvaros uzņēmums nācis klajā ar šo briļļu nākamo paaudzi – “Ray-Ban Meta Smart Glasses”.  Papildus pamata funkcijai tās nodrošinās arī audio, fotokameras un tiešraides straumēšanas funkcijas, kas tās padarīs par līdz šim gudrākajām brillēm.

    Pēc “Meta” teiktā, jaunajām brillēm ir divi galvenie mērķi. Pirmkārt, pildīt austiņu funkcijas. “Ray-Ban Meta Smart Glasses” iestrādāta līdzīga audio sistēma kā “Amazon Echo Frames” viedajās audio brillēs un “Bose Tempo” sporta saulesbrillēs, kuras ļauj atskaņot mūziku, bet tā, lai tikai lietotājs to dzird. Jaunajās brillēs “Meta” arī uzlabojusi mikrofonu sistēmu. Ierīcē iestrādāti pieci mikrofoni, kas padara gan zvanus, gan balss komandas daudz skaidrākas.

    Reklāma

    Avots: Meta

    Otrs “Ray-Ban Meta Smart Glasses” uzdevums ir pildīt kameras funkcijas. Viedās brilles aprīkotas ar maziem kameras objektīviem katrā pusē, kas ļauj uzņemt 12 MP fotoattēlus un 1080p video, kas ir būtisks uzlabojums salīdzinājumā ar “Ray-Ban Stories”, kuras var uzņemt 5 MP attēlus. Brillēm ir 32 GB atmiņas ietilpība, kas ļaus saglabāt ap 500 fotoattēlu un simts 30 sekunžu videoklipus. Viss saturs tiek sinhronizēts, izmantojot lietotni “Meta View”, kas arī ļauj ātri kopīgot attēlus un video “Meta” platformās.

    Papildus tam jaunās brilles sniedz tiešraides straumēšanas iespējas “Facebook” un “Instagram”. Tādā veidā lietotājs ar pāris pieskārieniem var straumēt saturu tieši brillēs un automātiski to kopīgot.

    Avots: Future

    Visas šīs funkcijas palīdz izpildīt “Ray-Ban Meta Smart Glasses” iebūvētais “Qualcomm Snapdragon AR1 Gen 1” procesors. Atkarībā no tā, cik aktīvi tiek izmantotas ierīces piedāvātās iespējas, brilles ar vienu uzlādi spēj darboties no četrām līdz sešām stundām. Savukārt komplektā iekļautais futlāris ļauj tās līdz 100% uzlādēt astoņas reizes.

    “Meta” un “Ray-Ban” jaunās brilles iznākušas daudzās jaunās krāsās, ļaujot izvēlēties gan tīkamāko rāmi, gan lēcas. “Ray-Ban Meta Smart Glasses” maksās sākot no 299 USD un pārdošanā nonāks 17. oktobrī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivis
    29.09.2023 12:24

    Vispār brillēs es redzu potenciālu, atšķirībā no pulksteņiem.

    Zefīrs
    29.09.2023 14:42

    Varēs taisīt šikus pov home made video un nebūs jāizskatās ērmīgi. :D

    Reklāma