Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft” apsver savus datu centrus darbināt ar kodolenerģiju

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Microsoft”, ļoti iespējams, meklē jaunus, efektīvākus veidus, kā darbināt savus mākslīgā intelekta (MI) datu centrus. Balstoties uz uzņēmuma publicēto darba sludinājumu uz “galvenā kodoltehnoloģiju programmas vadītāja” amatu, tā varētu būt kodolenerģija. Acīmredzot “Microsoft” meklē speciālistu, kurš novērtētu, kā kodolenerģiju varētu izmantot, lai darbinātu MI datu centrus.

    Līdzīgi kā citi lielie tehnoloģiju uzņēmumi, arī “Microsoft” pēdējo mēnešu laikā aktīvi darbojas MI risinājumu jomā. Kopš februāra aktīvs ir “Bing” MI čatbots, kas tiek nepārtraukti uzlabots. Visu šo MI risinājumu darbināšana prasa milzīgu enerģijas daudzumu, tāpēc jāmeklē jaunas iespējas, kā to efektīvāk nodrošināt.

    Reklāma

    Atsevišķi mediji informējuši, ka “Microsoft” vismaz sākotnēji varētu koncentrēties uz mikroreaktoru izmantošanu, kuri ir krietni lētāk uzbūvējami un vieglāk darbināmi nekā lielāki kodolreaktori.

    Jau iepriekš uzņēmumi izteikušies, ka MI modeļu darbināšanai ir nepieciešamas milzīgas skaitļošanas jaudas. Piemēram, tā paša “ChatGPT” darbināšana dienā izmaksā pat 700 000 ASV dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    28.09.2023 15:00

    Ja viniem tas izdosies, vares tirgoties pasi ar kodolenergiju.

    Parasts latvietis
    29.09.2023 13:58

    Runāšana -sudrabs , klusēšana -zelts… pietiek chatoties.

    digitalk
    29.09.2023 14:49

    tad kāpēc tu neklusē?

    Reklāma