Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon Ring” radījis izsekotājpiekariņu, kas palīdz atrast pazudušus mājdzīvniekus

    Jaunākie raksti

    “Amazon” piederošais uzņēmums “Ring” līdz šim izstrādājis virkni mājokļa drošības risinājumu, tostarp viedās kameras, iekštelpu dronus, viedos durvju zvanus un citas iekārtas. Pērn “Ring” paplašināja savu produktu klāstu un sāka piedāvāt “Pet Profile” – risinājumu, kas palīdz vienkāršāk atrast pazudušo mājdzīvnieku. Izskatās, ka “Ring” nolēmis izvērsties šajā segmentā, jo izziņojis sīkrīku – izsekotājpiekariņu “Ring Pet Tag”, kas vēl vairāk atvieglos pūkainā drauga atrašanu.

    “Ring Pet Tag” ļoti līdzinās “AirTag“. To ir iespējams piestiprināt pie mājdzīvnieka kakla siksnas, un tam aizmugurē ir QR kods. Gadījumā, ja mīlulis būs pazudis un kāds to atradīs, iespējams noskenēt šo QR kodu, kas automātiski paziņos dzīvnieka saimniekam, ka tas ir atrasts. Būtiski, ka šis QR kods satur arī detalizētu informāciju par dzīvnieku, piemēram, kam tas pieder, saimnieka kontaktinformāciju, dzīvesvietas adresi, datus par veselības stāvokli. Tāpat dzīvnieka atradējs šādā veidā var sakontaktēties ar tā saimnieku.

    Reklāma

    Lai arī risinājums šķiet noderīgs, uzreiz tiek atzīmēti arī pāris tā trūkumi. Piemēram, “Ring Pet Tag” nedod iespēju saimniekam noteikt pazudušā mīluļa ģeogrāfisko atrašanās vietu. Tāpat ierīcei trūkst kameras, kas ir izplatīta lieta līdzīgos risinājumos. Līdz ar to “Ring Pet Tag” šķiet kā vienkāršs sīkrīks ar iestrādātu QR kodu, kas sniedz to pašu informāciju, ko parasts piekariņš ar roku rakstītu informāciju. Taču diezgan ticams, ka arī šim risinājumam būs klienti, kuri savu mīluli tā pazušanas gadījumā vēlēsies atrast viedākā veidā.

    Jāatzīmē, ka “Ring Pet Tag” cena būs 10 ASV dolāri, un tas būs pieejams sākot no 4. oktobra.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    14.09.2023 13:56

    Pa lielam tas pats, kas kakla siksna ar saimnieka telefona numuru. Saskaņā ar LV jau gadiem spēkā esošo regulējumu visiem suņiem jābūt čipotiem un reģistrētiem lauksaimniecības datu centrā, lai jebkurš vetārsts vai policists var nolasīt čipu un atrast saimnieku. LV suņa saimnieks suni nečipo, telefonu uz kakla siksnas neraksta, bet piekarina smuku kuloniņu pie siksnas, lai labi izskatās un tad raud FB, ka suncis pazudis. Un citi atkal raud FB, ka pieklīdis suncis. :D

    Skābene
    14.09.2023 13:58

    Vai ir kāda laba alternatīva AirTag, kas nebļaustās par to ka ir tuvumā un kam baterija nav bieži jāmaina? Interesē prevncijas nolūkos, ja velosipēdam vai laivas motoram pieaug kājas!? Ja zaglim telefons bļauj, ka viņu izseko ar AirTag, tad tas nav variants.

    WoW
    14.09.2023 16:02
    Reply to  Skābene

    Tile?

    Skābene
    14.09.2023 16:18
    Reply to  WoW

    Paldies, Tile Sticker varētu būt variants. Būs jāpastudē atsauksmes.

    jhj
    09.11.2023 22:37
    Reply to  Skābene

    Jap, tā fīča padara airtag gandrīz useless.

    Reklāma