Web Analytics
More
    Reklāma

    “Ring” paplašina to ierīču klāstu, kam būs pieejama pilnīga šifrēšana

    Jaunākie raksti

    “Amazon” piederošais drošības un viedās mājas risinājumu radītājs “Ring” paziņojis, ka paplašina savu ierīču klāstu, kur būs pieejama pilnīgas šifrēšanas (angliski – end-to-end encryption – E2EE) funkcija. Tagad pilnīga šifrēšana darbosies arī ar baterijām darbināmās “Ring” iekārtās, kā arī viedajos durvju zvanos, kas esot uzņēmuma pārdotākie produkti.

    Ja E2EE ir iespējots, tikai lietotājs varēs piekļūt, piemēram, videoklipiem, kas uzņemti ar viedā durvju zvana kameru. Ne “Ring”, ne “Amazon” tiem nebūs piekļuves. Tas ir aktuāli, jo vairākos gadījumos “Amazon” ASV tiesībaizsargājošām iestādēm ir nodevis ar “Ring” kamerām uzfilmētos materiālus bez tiesas rīkojuma vai lietotāja piekrišanas. Savukārt E2EE to visu varētu novērst.

    Reklāma

    Uzfilmētie ieraksti būs skatāmi tikai no vienas mobilās ierīces. Starp “Ring” iekārtu un konkrēto tālruni tiks izveidots tiešs savienojums, izmantojot Wi-Fi. Savukārt, lai izveidotu uzticību starp abām ierīcēm, kā arī šifrētu un atšifrētu videoklipus, tiks izmantotas kriptogrāfijas atslēgas un identitātes sertifikāti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    09.09.2022 22:20

    Diena un nakts, Vasara un Ziema, Datu drošība un Ring.

    Kārlis
    12.09.2022 08:43

    nu, nu, ko vairāk par to tehnoloģiju, kas darbināma ar 2032 bateriju

    Reklāma