Web Analytics
More
    Reklāma

    ChatGPT turpina zaudēt atbilžu kvalitāti, samazinoties lietotāju skaitam

    Jaunākie raksti

    Šis gads noteikti iezīmēsies ar straujo mākslīgā intelekta izmantošanu mūsu ikdienā, taču jau redzams, ka tā popularitāte ir krietni samazinājusies. Trešo mēnesi pēc kārtas krītas interese par OpenAI radīto ChatGPT rīku.

    Augustā parādījās informācija, ka ChatGPT varētu būt uz bankrota sliekšņa, jo tam ir ļoti augstas uzturēšanas izmaksas, bet interese par tā izmantošanu ir ļoti mainīga. Piemēram, martā vidēji lietotājs to izmantoja 8.7 minūtes, taču augustā šis laiks nokrities līdz 7 minūtēm. Pagaidām izskatās, ka OpenAI rīks ir norietā.

    Reklāma

    Taču jāņem vērā fakts, ka studenti bija devušies vasaras brīvdienās. Līdz ar to pastāv iespējamība, ka ChatGPT atkal tiks aktīvāk lietots sākot ar septembri. Augustā ASV bija novērojams 0.4% lietotāju pieaugums, taču vidēji pasaulē piedzīvots 3% kritums. Tāpat zināms, ka mākslīgā intelekta darbinātais serviss paliek arvien stulbāks un zaudē savu kvalitāti.

    OpenAI turpina veikt investīcijas, lai uzlabotu savu servisu, tomēr tikai laiks teiks, vai tas spēs atkal izcelt saulītē ChatGPT. Protams, tas nenozīmē, ka visa nozare piedzīvo kritumu, jo brīvo tirgu spēj apgūt citi servisi. Tomēr ir skaidrs, ka šobrīd mākslīgā intelekta bums ir krietni norimis kopš pavasara.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hhhj
    12.09.2023 15:38

    Visi sapirkās sahaipotās akcijas un domāja nu tik būs, bet interese beidzās jau pēc dažiem mēnešiem. Nvidia akcijas maksā 10x vairāk, nekā vajadzētu 😂

    Kursors.lv
    12.09.2023 16:24
    Reply to  Hhhj

    NVIDIA šobrīd arī ir diezgan lielā zirgā AI haipa dēļ. Es šobrīd nepirktu NVIDIA akcijas augstās cenas dēļ, bet tie, kas paspēja agrāk, tagad var būt ļoti apmierināti.

    Reklāma