Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks pērn izjaucis Ukrainas uzbrukumu Krievijas kara kuģu flotei

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada februāra beigās, kad Krievija uzsāka karu Ukrainā, Īlons Masks ilgi nevilcinājās un diezgan ātri piedāvāja Ukrainai “Starlink” ātrgaitas satelītu interneta servisu saziņas nodrošināšanai gan kara laukā, gan civiliedzīvotājiem. Šajā laikā kara plosītā valsts bieži paļāvusies un bijusi atkarīga tieši no “Starlink” interneta savienojuma. Vienlaikus iepriekš izskanējušas bažas, ka bailēs par kodolkaru Masks pērn septembrī esot liedzis Ukrainai izmantot “Starlink” servisu Krimā. Tagad līdzīgus apgalvojumus izteicis arī CNN žurnālists un biogrāfs, topošās grāmatas par Īlonu Masku autors Volters Aizeksons (Walter Isaacson).

    Aizeksons atklājis, ka Masks pēc sarunām ar Krievijas valdības amatpersonām paudis bažas par iespējamu kodolkaru, tāpēc personīgi iejaucies, lai bloķētu Ukrainas bezpilota lidaparātu uzbrukumu Krievijas Melnās jūras kara kuģu flotei. Pie šīs atziņas biogrāfs nonācis pēc sarunas ar “SpaceX” vadītāju.

    Reklāma

    Tikmēr izdevums “The New York Times” iepriekš ziņoja, ka Masks personīgi noraidījis Ukrainas lūgumu atļaut “Starlink” izmantot bezpilota lidaparātu uzbrukumam pie Krimas. Pēc Aizaksona teiktā, pats Masks esot licis “Starlink” inženieriem deaktivizēt sistēmu gar Krimas piekrasti, izjaucot Ukrainas uzbrukumu Krievijas Melnās jūras kara kuģu flotei. Vēlāk “SpaceX” vadītājs esot noraidījis Ukrainas augstākās amatpersonas tiešu aicinājumu nodrošināt “Starlink” turpmākiem šādiem uzbrukumiem.

    Tāpat CNN žurnālists novērojis, ka “Starlink” izmantošana kara vajadzība likusi Maskam justies nekomfortabli. Masks esot uzsvēris, ka “Starlink” tika radīts, lai cilvēki varētu ērti skatīties “Netflix”, atpūsties un darīt citādas patīkamas un mierīgas lietas, kas pretstatā tam, kādiem mērķiem šis serviss tiek izmantots Ukrainā.

    Tikmēr Masks aizvadītās piektdienas vakarā beidzot komentēja šos apgalvojumus un atzina, ka tiešām Krimas tuvumā apturējis “Starlink” darbību. Šo soli viņš pamato ar vēlēšanos izvairīties no eskalācijas un kodolkara.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    10.09.2023 10:41

    Īsts sūkātājs tas biedrs Maskovič

    Egils
    10.09.2023 13:26

    Kursors vēl seetho par mūsdienu tehno-pravieti Masku

    Felikss
    10.09.2023 15:49

    Pasaulē bīstamākais cilvēks ir Īlons Masks tehnoloģiju pārņemts bio robots kura rokās ir tehnoloģijas kuras spēj valdīt par cilvēci, vēsturiski un politiski neizglītots dzimis Dienvidāfrikā ,laikam jau bērnības trauma kam seko autisms. Ticis uzaicināts apmeklēt Ukrainu, bet pagaidām bez atbildes.

    Čiekurs
    10.09.2023 16:01
    Reply to  Felikss

    Visu pateici pareizi!
    Nesaistīti- kā pareizāk putnu valodā pateikt cirvis? Čiv-čiv, vai tomēr ku-kū?

    Felikss
    10.09.2023 16:44

    Mēs vēl nezinām, cik liela pilnība ir Tesla, Space X , tagad vēl X soc saziņa un citi projekti, kurus Maskam vēl ir jāizdomā lai mainītu visu mūsu dzīvi? 52 gadu vecumā viņam ir pietiekami daudz laika lai rakstītu nākotni, savu un mūsējo. Patīk tas vai nē, mēs tagad visi esam Maska iegribu pasaulē.

    Jeblonskis
    10.09.2023 17:38
    Reply to  Felikss

    Neesam.
    Tīrs Androids bez google bloatwares manā galvenajā telefonā, un rezerves telefons arī drīz tiks pārinstalēts. Bik pa daudz novēroju to konektēšanos uz visādiem “mākoņiem”. Jāuzliek Cyagens, iespējams pat uz 4.4.4.

    SSs
    10.09.2023 19:51

    ” demokrātu” suņi rej, bet karavāna iet tālāk !

    Asaris
    11.09.2023 14:05

    Būtu labāk izjaucis kaut vienu raķešu un dronu uzbrukumu Ukrainai.

    Reklāma