Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnā valdības amatpersonām aizliegts izmantot “iPhone”

    Jaunākie raksti

    Turpinoties saspīlējumam Ķīnas un ASV attiecībās, Ķīnas vadība devusi rīkojumu atsevišķām valdības amatpersonām darbā vairs neizmantot “iPhone” un citu ārzemju zīmolu viedtālruņus. Šādā veidā valsts acīmredzot vēlas paaugstināt drošību un mazināt ārējo tehnoloģiju ietekmi. Šis solis arī varētu būt daļa no lielāka Ķīnas plāna ierobežot ārvalstu, īpaši ASV ietekmi.

    Pagaidām nav skaidrs, cik plašs ir šis rīkojums, taču būtiski piezīmēt, ka Pekina gadiem ilgi esot ierobežojusi “iPhone” izmantošanu atsevišķu Ķīnas amatpersonu vidū. Katrā ziņā šis aizliegums varētu atstāt nopietnu ietekmi uz “Apple” biznesu, jo Ķīna ir viens no kompānijas lielākajiem tirgiem, kas pērn veidoja gandrīz 20% no kopējiem ieņēmumiem.

    Reklāma


    Aizliegums ieviests laikā, kad ir pieaugusi spriedze starp Vašingtonu un Pekinu. Ķīna un ASV ir iesaistījušās savstarpējā cīņā, lai samazinātu tehnoloģisko atkarību vienai no otras. Te jāatceras, ka pēdējos gados ASV īstenojušas vairākus aizliegumus, kas mērķēti Ķīnas tehnoloģiju uzņēmumu, piemēram, “Huawei” un ZTE virzienā. Tāpat jāmin ar “TikTok” saistītie ierobežojumi. Arī Ķīna līdz šim nav sēdējusi, rokas klēpī salikusi, un īstenojusi dažādus aizliegumus, kas vērsti pret ASV kompānijām, piemēram, “Tesla”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    07.09.2023 14:15

    Kādā veidā aizliegums “atsevišķām Ķīnas amatpersonām” varētu “atstāt nopietnu ietekmi uz ‘Apple’ biznesu”. Vai tad tās atsevišķās Ķīnas amatpersonas katra pirka ap miljonu aiTrubu gadā? #skaitļi

    Kronis
    07.09.2023 23:36
    Reply to  KKTK

    Komunisti, dzīvodami paralēlā pasaulītē, pēc kompartijas stabules uzbāžas ar savu “mīlestību” visiem tās iedzīvotājiem.

    digitalk
    08.09.2023 10:23
    Reply to  KKTK

    designed in California. made in China.

    kā domā, kāds iespaids būs, ja Ķīnas muita uzliks aizliegumu izvest aizgrauztā dārzeņa kompānijas produkciju uz 1 mēnesi?

    Reklāma