Web Analytics
More
    Reklāma

    Bailēs par spiegošanu, Ķīnas kūrortpilsētā uz laiku tiek aizliegtas Tesla mašīnas

    Jaunākie raksti

    Tesla automašīnu īpašnieki Ķīnā vismaz tuvākos divus mēnešus ar saviem privātajiem auto nevarēs apmeklēt Beidahe pilsētu valsts ziemeļaustrumos. Šajā Ķīnas kūrortpilsētā notiks valsts vadītāju tikšanās un sanāksmes, tāpēc pastāv bažas par ārvalstu specdienestu veiktu iespējamo spiegošanu, izmantojot Tesla mašīnas.

    Tiek uzskatīts, ka Tesla un Ķīnas valdības attiecības kopumā ir labas – Tesla ir sava rūpnīca Ķīnā, turklāt Tesla ir pirmais autoražotājs, kam pilnībā pieder konkrētā rūpnīca. Citiem ārzemju autoražotājiem iepriekš bija jāveido kopuzņēmumi ar Ķīnas autoražotājiem, lai tur būvētu savas rūpnīcas. Tesla vadītājs Īlons Masks lielos vilcienos izvairījies no pārlieku skarbas Ķīnas kritikas.

    Ķīnieši jau iepriekš aizlieguši Tesla mašīnas stratēģiski svarīgos objektos – valsts armija pērn paziņojusi, ka Tesla automašīnas nedrīkst novietot militārajos kompleksos vai to tuvumā. Tiek uzskatīts, ka tas saistīts ar kameru izmantošanu Tesla mašīnās, kā arī neskaidrībām, kur un kam ir pieejama informācija no kamerām, ķīniešiem nevēloties pieļaut iespējamu spiegošanu no amerikāņu specdienestu puses. Kameras tiek lietotas, lai nodrošinātu dažādas autonomās braukšanas funkcijas, tām esot izvietotām visapkārt automašīnai.

    Šajā jautājumā iesaistījās arī pats Masks, norādot, ka Tesla neizspiego ķīniešus, taču tas acīmredzami nav pārliecinājis Āzijas lielvalsts valdību – arī citu valsts institūciju tuvumā pamazām parādījās aizliegumi novietot elektriskos Tesla auto.

    Viss nonāca tik tālu, ka Tesla apsolīja – Ķīnā tirgoto un lietoto mašīnu dati tiks uzkrāti tikai Ķīnā, tam izveidojot speciālu datu centru. Arī tas nav bijis pietiekami – tuvāko divu mēnešu laikā, sākot no 1. jūlija, Beidahe reģionā būs aizliegts iebraukt Tesla mašīnām. Vasaras laikā tur notiks slepenas Ķīnas valdības tikšanās starp Ķīnas Komunistikās partijas līderiem. Šajā apkaimē, kas ir nepilnu 300 kilometru attālumā no valsts galvaspilsētas Pekinas, regulāri notiek valdošo politiķu sanāksmes.

    Ķīnieši nav skaidrojuši precīzus iemeslus, kāpēc Tesla aizliegts iebraukt šajā reģionā, taču tas, visticamāk, saistīts tieši ar to pašu kameru lietojumu un nevēlēšanos, lai kāds garāmbraucējs netīšām piefiksē kaut ko, kas viņam nebūtu jāredz. Tiesa, Ķīna ir lielākais Tesla noieta tirgus un autoražotāja mašīnas tur ir ārkārtīgi pieprasītas, Tesla nespējot apmierināt pieprasījumu pēc tām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    hmmm :)
    21.06.2022 12:57

    “Vasaras laikā tur notiks slepenas Ķīnas valdības tikšanās starp Ķīnas Komunistikās partijas līderiem”
    Mēs to zinām!! Tas vairs nav slepens :D

    KKTK
    21.06.2022 13:51

    Ķīna gatavojas karam.

    LAN
    21.06.2022 23:22
    Reply to  KKTK

    Būtu interesants plot twists, ja krievijas paliktu uz pusi mazāka no austrumu puses.

    Reklāma